Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Március 08. 13:39, szerda | Helyi
Forrás: estiujsag.hu

Kapott pár pert a nyakába az N1 TV

Kapott pár pert a nyakába az N1 TV

Büntetőpert és polgári pert kapott a nyakába az N1TV a Tamásiban dolgozó doktort lejárató riportja miatt.

Büntetőpert és polgári pert kapott a nyakába az N1TV. A Jobbikhoz közeli csatorna nem is olyan rég Tamási tiszteletbeli orvosánál járt, mert szerintük Szatmári doktor prevenciós egészségügyi tanácsadásokért súlyos milliókat vett fel. A Jobbik közeli internetes tévé sugallata szerint ez is a városban zajló fura ügyek egyike. A baj csak az volt, hogy a doktor milliókat egészségügyi tanácsadásért sosem kapott. Az Esti Újság úgy tudja: az N1TV-seket valaki megvezethette, mert az a papír, amit lobogtattak a dokinak a rendelőjében, nem az ő munkadíját tartalmazta.

Az N1TV fura egy stílusban készített felvételeket egy orvossal Tamásiban. A riporter és az operatőr nem vállalta fel nyíltan, hogy interjút akarnak készíteni, de úgy voltak betechnikázva mikro portos mikrofonnal, hogy minden beszédet fel tudjanak venni. Az operatőr pedig úgy csinált, mintha nem forogna a kamerája, pedig forgott. Az ember azt hihette - már aki látta ezt a felvételt -, hogy ez lesz az évszázad lebuktató és egyben leleplező Tamási-Gate filmje, de sajnos a minőségét, tartalmát tekintve egy rossz szappanopera lett belőle, amelyben csak az erőlködés látszott szegény riporter részéről. Főleg, amikor a korpuszt lebegtetve Szatmári László doktor közölte: ő ilyen pénzekről nem tud. Persze nem is tudhatott milliós kifizetésről, hisz sosem kapott ilyen összegeket az orvos egészségügyi mentálhigiéniás és prevenciós tanácsadásokra. Azaz felmerül a kérdés, hogy az N1TV-t és annak riporterét valaki jól becsapta és csőbe húzta. S ez még csak a kezdet, hisz a tévé jókora büntetőpert és polgári pert kapott a nyakába ezen elbaltázott leleplező riport miatt.

- Szatmári úr nevében megtettük a megfelelő lépéseket, egy büntetőpert és egy polgárjogi pert indítottunk. Olyan mértékben megsértették személyiségi jogait, amely a büntetőeljárást is megalapozza. Valótlan iratot mutattak neki, ez nem az ő nevére szól, ő ennek az iraton szereplő összegnek, ami több mint 3 millió forint, csak a töredékét kapta meg és teljesen más ügyből kifolyólag. Etikus az lett volna az N1 TV részéről, hogy mint politikust keresik meg az irodájában, nem a rendelőjében, hisz nem egy orvosi műhiba per miatt keresték az N1TV munkatársai. Ráadásul úgy riportot készíteni, hogy titkolózunk, hogy megy a kamera és vesszük a hangot is, hát nem etikus. Miért nem mondták, hogy riportot akarnak készíteni? Miért nem valódi iratokat mutattak ügyfelemnek? Ez nem oknyomozó újságírás szerény véleményem szerint, ez lejáratás. Arra pedig ne hivatkozzanak, hogy rossz infót kaptak. Egy riporternek kötelessége, hogy le ellenőrizze az információkat, de ez jelen esetben nem történt meg, úgy tűnik. Több szakemberrel megnézettem az anyagot, akik igencsak otthon vannak az ügyben, hogy ez nem rejtett kamerás, hanem trükkös felvétel. Be van kapcsolva a kamera, de nem konkrétan veszi az érintettet. A riporter sem mond semmit, kezében sem tartja a mikrofont, azaz úgy viselkedik megtévesztő módon, mintha csak beszélgetne. Ez nem helyes és nem etikus viselkedés. Tény kérdés, hogy az a lap, amit mutogattak Szatmári doktornak, az nem az övé. Tény kérdés, hogy ő ilyen összegeket nem kapott. Hamar várható az ügyekben ítélet véleményem szerint. – mondta dr.Szabó Gyula ügyvéd.

Az N1 TV lehet, hogy újabb perekre is számíthat, mert Tamási több lakóját felháborította a műsor. Főleg az fáj a helyieknek, hogy azt mondták: Tamási a korrupció melegágya. Sokan kikérik maguknak ezt a kijelentést, mert a riportok sem erről szóltak, hanem maximum adócsalásokról. Itt most úgy tűnik, mindenkit megsértettek felekezetre, fajra, nemre való tekintet nélkül ezen N1TV-s riporter hölgy és a szerkesztők - írja az estiujsag.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!