Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Január 11. 11:50, szerda | Helyi
Forrás: TEOL

Két év szünet után idén ismét díjazták a megye legjobb diákolimpikonjait

Két év szünet után idén ismét díjazták a megye legjobb diákolimpikonjait

Tizennégy sportág 206 versenyzője vehetett át elismerést a Tolna Megyei Diáksport Tanács szervezésében megrendezett díjátadón.

2022-ben is a Garay János Gimnázium díszterme adott otthont a Tolna Megyei Diáksport Tanács évadzáró rendezvényének, ahol a 2021/2022. évi országos diákolimpiákon dobogós helyezést elért sportolókat díjazták. Földesi Gyula, a megyei tanács titkára nyitóbeszédében örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a koronavírus-járvány miatt csonkává lett két szezont követően újra teljes versenyszezonon lehetnek túl, és az 1992-ben megkezdett gyakorlatot követve ismét díjazhatják a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat (legutóbb a 2018/2019-es szezonban került sor az év végi eseményre). Idén tizennégy sportág 206 versenyzője kapott elismerést. - Ennyi fiatal hölgy és úr vívta ki magának azt a jogot, hogy ezen a rendezvényen képviselhesse Tolna megye diáksportját – vezette fel beszédét Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, aki a főszereplők mellett azon személyeknek is köszönetet mondott, akik végig a sportolók mellett voltak, s segítették őket abban, hogy elérjék a sikereiket: edzőknek, szakmai igazgatóknak, sportvezetőknek. – Mint elnök, büszke vagyok arra, hogy ebben a kis megyében ennyi embert díjazhatunk, hogy ennyi fiatal tett le valamit Tolna megye értékeinek oltárán akár egy, akár több versenyen. Mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehetőségek továbbra is adva legyenek ehhez – fogalmazott Fehérvári Tamás, aki zárásként köszönetet mondott a megyei sporttanács és a sporttal foglalkozó civil szerveződések tevékenységét.
Idén tizenkét település harminc iskolájának sportolói vehettek át elismérést. Szekszárdról hét, Paksról öt, Dombóvárról négy, Tamásiból három, Bonyhádról, Dunaföldvárról és Tolnáról két-két intézmény képviseltette magát, de Báta, Dunaszentgyörgy, Fadd, Hőgyész és Kaposszekcső is delegált sportolót a díjátadóra. Tolna megyei diáksportolói a 2021/2022-es szezonban 37 arany-, 33 ezüst- és 45 bronzérmet gyűjtöttek be. Az atlétika területén Tamásiból Beke Zétény vehetett át díjat, cselgáncs sportágban Csik Borbála nyújtott kiváló teljesítményt, a földharc sportágban Kovács Annabell, Leimszider Laura, Tóth Nimród Merse, Pencs Kornél, Pencs Barnabás, Nyirati Csongor és Pataki Ákos jeleskedtek, a kerékpárosok közül Szatmári László, Brinkács Réka, Turmann Benjamin és Kránitz István vehettek át díjat.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!