Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. November 10. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: fotó: blogolj.hu

Két győzelmet szalasztottak el a Dámok

Két győzelmet szalasztottak el a Dámok

Az elmúlt napokban két alkalommal is pályára léptek a Tamási Dámok csapatai, mindkétszer idegenben.

A serdülő korosztály csapata Dombóvárra látogatott, ahol egy korábbi vereség után szerettek volna revansot venni. Nagyszerű első félidőt produkáltak a kis Dámok és első sorban Gácsi Szilárd pontjainak köszönhetően 44-40-es vezetéssel várhatták a második játékrészt. A 3. negyed már sajnos nem alakult a tamásiak kedve szerint, és bár sorra dobta a pontokat Ribányi Márton és Weinreich Kristóf, sajnos az ellenfél átvette a vezetést. A kevesebb szerzett kosár betudható Tóth Évike kiválásának is, aki sajnos súlyos bokasérülés szenvedett. A csapat tartását mutatta, hogy a 4. negyedben még sikerült felzárkózni főleg Ribányi Lőrinc és Szakács Máté kosarainak köszönhetően, akik még egy utolsó dobással esélyt kaptak a hosszabbítás kiharcolására is, ám ez nem sikerült. - Végeredmény: Dombóvár-Tamási 70-67 de a Dámok minden dícséretet megérdemelnek - emelte ki Madarász András, edző. A kis Dámok következő alkalommal november 10-én javíthatnak a szereplésükön, méghozzá haza pályán. A Siófok elleni mérkőzés 17:30-kor kezdődik a Vályi Péter Szakképző Iskola tornacsarnokában. Várnak szeretettel minden szurkolót!

A felnőtt csapatra is sok került, hogy folytatva a Somogy megyei bajnokságban való szereplését, a harmadik forulóban Kaposváron próbáljon meg győzelmet elérni. Az ellenfél az elmúlt évek regnáló bajnoka, a Tüskevár csapata volt, akik az idei szezonra jócskán meggyengültek, így várhatóan az idei bajnoki címre sem esélyesek. Ennek tükrében nem is volt meglepő a tamási fiúk jó kezdése, és gyors felépítése egy 9-0-ás kezdéssel. Sorra szerezte a kosarakat Zámbó, Breuer-Orbán Kristóf és Madarász, de már az első játékrészben kitűnt, hogy Pájtli Péter is jó napot fogott ki. A félidőben is biztos vezetéssel fordulhattak a Dámok, de a 3. negyedben már megakadt a kosárszerzés. A Tüskevár csapata védekezést váltott, és bár sikerült sok büntető dobást kiharcolni a tamásiaknak, az értékesítéssel gondok adódtak. Az előny fokozatossan csökkent, a negyedik negyed közepén már az ellenfél vezetett. Az sem kedvezett a Dámoknak, hogy mindössze 7 játékossal tudtak csak elutazni Kaposvárra, mert Baumann sérülés, míg Csizmadia egyébb okok miatt hagyta ki a mérkőzést. A játék végére elfáradó Dámok már csak felzárkózni tudtak, de így is 6 pontos vereséggel fújták le a találkozót. Értékelésként Cseresznyés Balázs edző elmondta, hogy a végelszámolásnál nagyon fog hiányozni ez az elszalasztott győzelem, mert a közvetlen riválisok ellen ennél csak nehezebben lehet majd nyerni, főleg idegenben. A végeredmény: Tüskevár-Tamási 60-54.
Dobók: Madarász (15/3), Pájtli (14/9), Zámbó (10), Breuer-Orbán (8), Csordás (4). Csere: Kukucska (3/3) Ribányi (-)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!