Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 21. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: OrientPress Hírügynökség

KIM: SportPont Program az egészségesebb nemzedékért

KIM: SportPont Program az egészségesebb nemzedékért

Ötoldalú együttműködési megállapodást írtak alá az egészséges életmódra neveléssel összefüggésben a sport megszerettetésére Mihalovics Péter, a KIM Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosának részvétele mellett. Az aláírási ceremóniával kezdetét vette az országos egyetemi sportot és egészséges életmódot népszerűsítő SportPont Fesztivál kampány.

Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos a SportPont Program megnyitóján a Magyar Ifjúság 2012 kutatás eredményeire hivatkozva elmondta, hogy a sportolás mint a szabadidő eltöltésének lehetséges módja, a fiatalok mindössze 15-16 százalékánál jelenik meg, amely különösen beszédes adat az olyan egyéb szabadidős elfoglaltságok mellett mint a 49 százalékot mutató tévé nézés vagy az 56 százalékon álló számítógépezés. Nem elhanyagolható az az összefüggés sem, mely szerint az aktívan sportolók 81 százaléka elégedett az egészségével és a közérzetével, amely rávilágít, hogy milyen pozitív szerepe lehet az aktív, sportoló életmódnak az egészségérzet kialakulásában.

„A kormány által elfogadott ifjúságpolitikai keretprogram is igyekszik kicsit kiszakítani a tizenéveseket a virtuális világból, abból az online közegből ahol gyakran otthonosabban mozognak, mint a való világban. A SportPont Program illetve a többoldalú összefogás is azt a célt támogatja, hogy az új nemzedék egy minden szempontból még egészségesebb nemzedék lehessen” – tette hozzá Mihalovics Péter.

A Program április 19-i hivatalos megnyitóján ötoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség, az EFOTT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Zánka - Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft., melyben elkötelezték magukat az új nemzedék minél szélesebb körű bevonásán keresztül a szabadidősport, azon belül is az egyetemi és főiskolás kosárlabda színvonalának emelése és jövőjének formálása mellett.

A Hajós Alfréd Terv részét képező SportPont Fesztivál elsődleges célja azon hallgatók megszólítása egy mozgásra ösztönző jutalmazási rendszer segítségével, akik nem sportolnak rendszeresen, vagy eddig egyáltalán nem foglalkoztak a sport témájával. A Kovács Antal olimpiai bajnok fővédnöksége alatt álló SportPont Programra valamennyi, Magyarországon felsőfokú képzésben részt vevő hallgató jelentkezhet, aki a www.sportpont.hu oldalon regisztrál. Az országos döntőre az idei EFOTT Fesztiválon, az Új Nemzedék Jövőjéért Program megvalósítási terepéül szolgáló zánkai ifjúsági centrumban kerül majd sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.