Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. November 05. 14:19, vasárnap | Helyi

Kirándulás Somogyországba

Kirándulás Somogyországba

A Tamási Caritas Egyesület minden ősszel szervez zarándoklatot, kirándulást az ország valamelyik szép vidékére, tájegységére.

A mögöttünk lévő húsz év alatt bejártuk hazánkat Pannonhalmától Máriagyűdig, Veszprémtől Mátraszentimréig, valamennyi felejthetetlen élmény volt. Ebben az évben a szomszédos Somogyba kirándultunk szeptember 27-én. Először a somogyvámosi Krisna-völgybe látogattunk, ahol megismertünk egy más kultúrát és vallást, az ott élők mindennapjait. Innen utunk Somogyvárra vezetett, ahol a tojáspatkolás „művészetének” és a patkolt tojások magángyűjteményének megtekintése volt a fő attrakció. Utunk utolsó állomása Buzsák volt, a Tájházban és a Faluházban várták csoportunkat. A Tájházban a török idők alatt betelepült és elmagyarosodott horvátok népi építkezését, népművészetét láthattuk. Részletes ismertetőt kaptunk a falu múltjáról és jelenéről, de különösen a népi hagyományokról, így a híres-nevezetes buzsáki hímzésekről: a rátétes, a boszorkányos és a vézás hímzésről. A Faluházban az országos, de jóllehet, hogy európai hírű miseruha kiállítást láthattuk. Maradandó élmény számunkra, hogy mennyire őrzik népművészetüket, hagyományaikat, melyekért sok-sok áldozatot is hoznak. A helyi általános iskolában a tanterv keretein belül tanítják meg gyermekeiket a népművészeti motívumok, a népi szokások, hagyományok elsajátítására és ápolására, a virágos utcák, terek és a rendezettség mellett ez óriási értéke a falunak.

Fellinger Károlyné

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!