Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Január 27. 10:38, péntek | Helyi
Forrás: TEOL

Kismalacok, anyadisznó is odaveszett a tűzben

Kismalacok, anyadisznó is odaveszett a tűzben

Anyadisznó, kandisznó, előhasas koca, kismalacok és borjú veszett oda a múlt pénteki nagyszékelyi tűzben, amelyben nem csak a melléképület, hanem a családi ház is lángra kapott.

A házban kétgyermekes család lakott, szerencsére mindenki jól van. A ház asszonya elmondta, hogy a tüzet egy infralámpa eldurranása okozta. A tűzeset a Rákóczi utcában történt, a helyszínre a sárbogárdi hivatásos, a tamási önkormányzati és a simontornyai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik nyolc vízsugárral eloltották a tüzet, számolt be erről akkor lapunk. A családi ház födémszerkezete az oltás, majd az eső, havas eső miatt annyira átázott, hogy a lakók, a négyfős család kénytelen volt elhagyni az otthonát. Kántás Nóra, az édesanya, lapunknak elmondta, hogy férjével két ikerfiúk van, tizennégy évesek. A helyi óvodában dolgozik, a férje karbantartó Simontornyán. Hozzátette, hogy a szülei (az édesanya szülei, a szerk.) a faluban laknak, náluk vannak elszállásolva. A saját erejüktől függ, hogy mikor tudnak visszaköltözni a házba, amelyben három szobarész maradt meg úgy, hogy nem szakad a nyakukba a plafon, de a szobák padlózata is teljesen vizes lett. A konyha, fürdő, spájz teljesen odaveszett. Múlt vasárnap leszedték a régi tetőt a házról, és oda ponyvát tettek, hogy az otthonuk ne ázzon tovább az esőzések miatt. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor lesz újra tető a házon, annyi biztos, hogy családon belül intéznek mindent, mivel a sógora ács. A tűzesettel kapcsolatban elmondta, hogy a melléképületben, ahol állatokat tartottak, egy infralámpájuk eldurrant a kismalacok felett. A sertésistálló alja is szalmás volt, a padlásrészében ötszáz szalmabálát tartottak, ezért gyorsan terjedt tovább a tűz. A nagy anyadisznó alatt hat kismalac volt, tizenhét-tizennyolc kilósak, mind elpusztultak kétmázsás anyjukkal együtt. Elpusztult még az előhasas kocájuk, amely februárban ellett volna, az egy hete hozott kétszázhetven kilós kandisznójuk, és a négy hónapos, háromszáz kilós borjújuk. Két tehenüket és lovukat tudták csak kiszabadítani a tűzből, a megmenekült három állatot az édesanya testvérénél szállásolták el. Klubecz Istvánné, Nagyszékely polgármestere a tűzeset kapcsán a közösségi oldalon szólt a nagyszékelyiekhez, a Nagyszékelyhez kötődő barátokhoz és a kedves adományozókhoz. Ismertette, hogy a családnak a házzal együtt mindenük a tűz martalékává vált. Hozzátette: aki tudja őket pénzadománnyal segíteni életük újrakezdésében, a közösségi oldalon megtalálható számlaszámra tud utalni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!