Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 08. 13:38, csütörtök | Helyi

Kitüntetést vehetett át Molnár Zoltán

Kitüntetést vehetett át Molnár Zoltán

Az MME Dombóvári Csoportjának három tagja is elismerést vehetett át az egyesület fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Fennállása ötvenedik évfordulóját ünnepli idén Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely a kerek évforduló alkalmából díjazta kiválóságait, köztük a Dombóvári Csoport három tagját. Több évtizedes madárvédelmi munkájuk elismeréseként Schmidt Egon Emlékérmet vehetett át Molnár Zoltán elnök, Orbán Zoltán alelnök és Nagy Sándor alapító-titkár. Utóbbi szakember a rangos Keve András-díjat is átvehette, amely azoknak adományozható, akik az egyesület alapításától kezdve, vagy több évtizeden keresztül kitűnő tevékenységet folytattak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület működése és szervezése terén.
Molnár Zoltán 1982 óta MME tag, 1988 óta a Dombóvári Csoport elnöke. A Pacsmagi Erdei Iskola létrehozásáért és annak működtetéséért Pro Natura díjat kapott. Meghatározó szerepe volt a terület gazdag madárvilágának feltárásában. Munkájának köszönhető, hogy védett természetvédelmi terület, majd világvédett ramsari vizes élőhely lett a tórendszer. Az ifjúság környezeti nevelése, szemléletformálása, az MME munkájának népszerűsítése érdekében kiemelkedő munkát végez Tamási körzetében.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.