Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 05. 12:16, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Kondella Péter – Bagdány István, Honda Civic Type R az Eger Rally-n.

Kondella Péter – Bagdány István, Honda Civic Type R az Eger Rally-n.

A téli szünet alatt igazi vérfrissítésen esett át a Maricsek Racing Team. A csapat új versenyzői között köszönthetjük 2013-tól Kondella Pétert is, aki 1997 óta oszlopos tagja a rallytársadalomnak. A pilóta tavaly érte el eddigi pályafutásának csúcsát, amikor mennyasszonyával, Fülep Edinával elhódították az RTE N csoportjának, és az N3-as kategóriájának bajnoki címét. Péter 2013-as céljai között így nem is szerepelhet más, mint hogy megvédje elsőségét. A bajnoki pontok gyűjtését az április 5-7. közötti, 9. Eger Rallyen kezdi majd meg, ezúttal viszont Bagdány István segítségével.

Kondella Péter:A hosszú kényszerpihenő után már alig várom, hogy újra autóba ülhessek. A bajnokságot, a csoportot és a kategóriát, valamint a Honda Civic Type R-t sem cseréltem le, egyedül a navigátor személye változott. A 2013-as szezon első két versenyén Bagdány István diktálja majd nekem az itinert, a másik négy futamon pedig Szilassy „NIGI” Arnold fog helyet foglalni mellettem az anyósülésen. A téli szünet alatt több fejlesztésen, felújításon is átesett az autó, így újult erővel támadhatunk az idei Rali Túra Bajnokságban, amihez nagy segítséget nyújtottak régi és új partnereink is.
Nemhogy versenyzőként, de még nézőként sem vettem részt egyik Eger Rallyen sem. A pályák így teljesen ismeretlenek lesznek számomra, de mégsem aggódok emiatt. Másfél éve, mikor átültem a versenyautó bal oldalára, a navigátori múltamra támaszkodva megtanultam, hogyan kell itinerből versenyezni. Ennek függvényében már nem nagyon számít, hogy jártam-e az előtt az adott pályán vagy sem – elég egy maximálisan jól megírt itiner és egy megbízható navigátor. István többször is rajthoz állt már Egerben, így biztos vagyok benne, hogy sokat tud majd Ő is segíteni nekem. Amitől azonban jobban tartok, az az, hogy milyen hatással lesz rám az új navigátor munkája. Biztosan furcsa lesz, hogy nem Edina hangját fogom hallani, nem a megszokott hangsúlyozással és diktálással kapom majd az információkat. Ez talán még több izgalmat fog okozni számomra, mint az ismeretlen vonalvezetés.
Mint mindenkinek, aki elindul egy futamon, nekem is csak az a célom, hogy megnyerjem az adott versenyt. Ezzel az elszántsággal érkezünk majd meg Egerbe is, s szeretném már most megalapozni a bajnoki címvédésemet egy első helyezéssel. Tavaly elég szoros volt a bajnokság végkimenetele – a Vác Rallyig nem lehetett tudni, ki állhat majd fel az N csoport és az N3-as kategória dobogójának legmagasabb fokára. Idén szeretném ezt elkerülni. Az elmúlt szezonban három 1., és három 2. hely alkotta a mérlegünket – 2013-ban azonban szeretném az összest egyesre cserélni.

Címkék: Rallyverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.