Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Április 21. 09:20, péntek | Helyi

Kóstolóprogram tavaszi túrával

Kóstolóprogram tavaszi túrával

Észak-Magyarországon és az Alföldön már sok helyen nagy sikerrel mutatták be az Ehető erdő programot, ami most Tolna megyébe, a tamási DámPont látogatóközpontba is megérkezik.

Különleges tavaszi programra várják az érdeklődőket április 22-én a látogatóközpontba, ahol Bózsó Gyula, az Ehető erdő mozgalom elindítója, Az erdő finom kötet egyik szerzője tart erdei szakvezetést, és bemutatja, milyen ehető kincsek rejtőznek a tavaszi erdőben. A túra után könyvbemutatóval, és természetesen DámPont megtekintéssel egybekötött kóstolóprogram várja a résztvevőket.
Bózsó Gyula Magyarország legnagyobb területű erdőgazdaságának munkatársa, aki választott hivatása során aktívan dolgozik az erdő társadalmi és közjóléti funkcióinak erősítésén. Erdei nagykövetként hirdeti, hogy a generációk által megörökölt szakmai tudásunkat meg kell osztani a nagyközönséggel egy mindenki számára élhetőbb és fenntarthatóbb jövő érdekében. Nevéhez köthető az országos jelentőségű „Arborétumok Napja” rendezvénysorozat megálmodása, a jótékonysági „Zöld szív” mozgalom elindítása és „Az ERDŐ finom – Ehető erdő” műfajának megteremtése.
A programon való részvétel díja: 6.600 forint. A díj tartalmazza a túravezetést, vagy eső esetén a DámPont Látogatóközpontban a tavaszi erdő kincseinek bemutatását, a kóstolóprogramon való részvételt, a könyvbemutatót, valamint egy kis ajándékot az ehető erdő kincseiből.

Címkék: dámpont, Tamási

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!