Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 08. 13:39, csütörtök | Helyi

Közösségi teret hoznak létre két tolnai községben

Közösségi teret hoznak létre két tolnai községben

Közösségi teret alakítanak ki a Tolna vármegyei Kocsolán és Gyulajon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.

Lajos Anikó, Kocsola független polgármestere az MTI-nek elmondta, a község önkormányzata 198 millió forintot fordíthat arra, hogy a település központjában fekvő zöldterületén létrehozzák az új teret. A mintegy 500 négyzetméteres területen kültéri játékokat, okospadokat helyeznek el, parkolókat építenek, és egy kertmoziként is használható vetítőhelyet alakítanak ki.Az 1240 lakosú faluban nincs művelődési ház, az új téren kültéri kulturális rendezvényeket is tarthatnak. A projekt 2024 nyarán kezdődik el – tette hozzá. Selmeci László, a 930 lakosú Gyulaj független polgármester azt közölte: a településen 102 millió forint támogatással egy piaccal összekapcsolt közösségi teret építenek. Az idén kezdődő és 2025. december végén záruló projekt keretében elkészülő piacon helyi és környékbeli termelők árulhatnak, és a közmunkaprogramban termesztett zöldségeket is értékesíthetik majd – mondta a falu vezetője.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.