Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Július 15. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Lemondott Törő Péter, Szakály polgármestere

Lemondott Törő Péter, Szakály polgármestere

Feladatait az őszi önkormányzati választásokig Feuerbach Szabolcs alpolgármester veszi át.

Törő Péter lemondását a képviselő testületi ülés után jelentette be, majd másnap írásban is tájékoztatta róla az önkormányzatot. A döntését azzal indokolta, úgy érezte, nem tudja biztosítani, hogy az önkormányzat költségvetésében az év végéig ne keletkezzen hiány, miután a képviselőtestület meg akarta változtatni a korábban elfogadott büdzsét. A teolnak elmondta, hogy az év elején megszavazott tervezetben szerepelt egy tízhektáros rét eladása, amelyet már két éve szerettek volna értékesíteni, minimum tizenhárom millió forint értékben. Vevő is jelentkezett, egy tizennégy milliós ajánlattal, idei kifizetéssel. A képviselő-testület azonban végül nem szavazta meg az eladást, pedig ez biztosította volna a falu egész éves, hiány nélküli működését. Törő Péter hangsúlyozta, az érdekek megváltozását még áprilisban kezdte el érzékelni, akkor, amikor hivatalosan bejelentette, hogy nem indul az őszi választásokon. Törő Péter a közösségi médiában őt ért támadásokra nem kívánt reagálni, mert mint mondta, szeretne tisztességgel, emelt fővel távozni, úgy, ahogy az elmúlt időszakot végigdolgozta. Mindazoknak pedig köszöni az eddigi támogatását, akik kilenc éven keresztül segítették a munkáját, és hozzájárultak a falu fejlődéséhez. A következő polgármesternek pedig sok sikert kívánt. Törő Péter feladatait az őszi önkormányzati választásokig Feuerbach Szabolcs alpolgármester veszi át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.