Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Augusztus 10. 11:24, szerda | Helyi

Ma nyílik meg a Napjaink népművészete című kiállítás

Ma nyílik meg a Napjaink népművészete című kiállítás

A tárlat Tolna megyében élő és alkotó népművészek, népi iparművészek munkáin keresztül mutatja be megyénk gazdag tárgyi kultúráját.

A 8 alkotó, közel 40 alkotása az „Élő népművészet” országos kiállítás megyei pályázatára benyújtott, zsűrizett és kiállított munkáiból tevődik össze, kivétel nélkül valamennyi kiemelkedő színvonalat képvisel.

Szőttesek, kerámiák, bőrtárgyak, hímzések és alkotóik adnak ízelítőt saját tájegységük hagyományait képviselő, megyei népművészeti örökségből, mely országos viszonylatban is. Az alkotások között olyan munkák is láthatóak lesznek, melyek a hagyományok figyelembevételével, a jelenkor számára is használható funkcióval bírnak. A kiállítást Dr. Say István a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnöke nyitja meg, közreműködik Kissné Kecskeméti Eszter a Pántlika Néptánccsoport vezetője és Kiss Alfréd. A kortárs népművészetet reprezentáló kiállítást augusztus 10-től szeptember 4-ig tekinthetik meg a tárgyalkotó népművészet iránt érdeklődők a Tamási Galéria nyitva tartási idejében.

Várják az érdeklődőket augusztus 10-én, délután fél ötkor a kiállítás megnyitóra a Tamási Galériában!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.