Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Május 04. 09:25, csütörtök | Helyi

Ma van A magyar tűzoltók napja

Ma van A magyar tűzoltók napja

41 tűzesethez, 91 műszaki mentéshez vonultak 2016-ban a tamási tűzoltók, akik az év minden napján 0-24 óráig vigyáznak ránk

Mi lenne velünk, ha nem állnának mindig, 0-24 órában készenlétben az egyáltalán nem könnyű munkát végző tűzoltók?

Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, az "Isten tűzoltójának" alakját. A tűzoltók számára Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését. Szinte nincs is olyan település hazánkban, amelynek templomában, valamely házán vagy útja mentén meg ne találhatnánk Szent Flórián alakját. 1991 óta – az újjáéledő régi hagyomány szerint - ismét május 4-én, a tűzoltók védőszentjének napján ünnepeljük A magyar tűzoltók napját.

Szent Flórián szobor vigyázza a tamásiakat is: Tamási Város Önkormányzata még 2012-ben döntött arról, hogy a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapításának 140. évfordulója méltó megünnepléséhez köztéri szobor elhelyezésével is hozzájárul, erre 2014-ben ünnepi keretek között került sor.

A 2016-os év során a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság elsődleges műveleti körzetében összesen 173 esemény keletkezett, melyből 41 tűzeset, 91 műszaki mentés 40 téves jelzés valamint 1 szándékosan megtévesztő jelzés. A tűzoltók 9328 percet töltöttek el a kárhelyen, 21 sérült mentésében vettek részt, valamint 2 halálos kimenetelő közúti közlekedési baleset helyszínén avatkoztak be.

Ma van a magyar tűzoltók napja. Annyi mindenről, mindenkiről megemlékezünk 365 nap alatt, ne feledkezzünk meg róluk sem!

Ha csak pár pillanatra is, de gondoljunk ma azokra, akik tragédiákat akadályoznak meg, és akiknek szeme előtt egy cél lebeg: segíteni a bajba jutottakon.

Tamási Önkormányzati és Önkéntes Tűzoltók! Köszönjük, hogy vigyáztok ránk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.