Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Május 20. 08:43, péntek | Helyi
Forrás: Dobos Rita

Májustól a Würtz Fal hirdeti a gyerekek által álmodott és megélt pillanatokat

Májustól a Würtz Fal hirdeti a gyerekek által álmodott és megélt pillanatokat

Tamási leghíresebb szülöttére, Würtz Ádám grafikus művészre emlékezve idén immár hatodik alkalommal rendezte meg a Tamási Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a regionális rajzversenyt.

Rill Mária szervező, az iskola képzőművészeti ágának vezetője elmondta: régóta szerették volna a város számára megmutatni, hogyan dolgoznak a képzőművészetis diákok. Így jött az ötlet, hogy az iskolát övező és a járókelők számára is jól látható egységes kerítésfelületet falfestő pályamunkák segítségével díszítsék. Bonyhád, Iregszemcse, Nagykónyi, Pécs, Simontornya, Szakály és Tamási képzőművészeti iskolás tanulói jelentkeztek a regionális pályázatra, a beérkezett pályaműveket a Tamási Művelődési Központban május végéig tekinthetik meg az érdeklődők. A zsűri döntése alapján kiválasztott munkákat maguk az alkotók festhették fel május 13-án az előzetesen fehér falfestékkel alapozott kerítésre. Az időjárás kegyes volt a résztvevő 16 csapathoz, hiszen az eső elkerülte az iskolát, bár a szél egész nap kitartóan fújt. A gyerekek a Würtz Fal logójával díszített saját kötényben, pólóban dolgoztak. Nagylelkű támogatók gondoskodtak a festéshez szükséges alapanyagokról és lelkes szülők osztogatták a saját készítésű házi süteményeket, frissítőket. Délben ebéd várta a megéhezett alkotókat, a nap végén tartott eredményhirdetést követően pedig minden résztvevő plakettel, emléklappal, ajándékkal térhetett haza. Az alkotások színes, vidám pillanatokat örökítenek meg, a kerítés egy részén pedig Würtz Ádám portréja valamint egy, a művész stílusa által ihletett, fekete festékkel készített rajz látható, Kőváry-Szőts Jónás alkotása. Rill Mária elmondta: bízik abban, hogy mindenki szeretettel gondol a városra és szép emlékekkel távozott. Noha a rendezvény eredményhirdetésén helyezéseket is osztottak, a programnak minden gyerek nyertese volt, hiszen alkotása - mindenki örömére - itt maradt a városban.
A Würtz Fal rendezvény helyezettjei:
I. Bonyhád, felkészítő tanár: Vercse Adél. Alkotásuk: Lányok a padon
II. Szakály, felkészítő tanár: Pintér Anita. Alkotásuk: Baglyok
III. Tamási, felkészítő tanár: Rill Mária (4. és 7. osztály megosztott helyen) Alkotásuk: Cicás kép és Tündéres kép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!