Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Március 01. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Megkezdődött a városközpontban található épület bontása

Megkezdődött a városközpontban található épület bontása

Sokat vitatott téma volt ez Tamásiban: tényleg elbontják a Szabadság utca 33. alatti épületet? Tényleg költözniük kell az ott működő üzleteknek? A legfontosabb kérdés persze az volt: miért?

A művelődési központtal szemközti öreg épület sorsa megpecsételődött, egy hónapon belül végleg eltűnik. Sokakat érintett ez fájón, sokakban merült fel kérdés a szükségességét illetően, sokan érzik úgy, hogy a város inkább veszít, mint nyer a jellegzetes épület lebontásával. Ahogy teltek a hetek, hónapok a hír felröppenése óta, mégis egyre többen barátkoztak meg a gondolattal, hogy egy új, modern épület kerül a régi helyére, és egyre többen álltak ki a fejlesztés mellett, örülve, hogy egy szebb, korszerűbb épület gazdagítja a városközpontot. Viola Szabolcsot, az épület tulajdonos Kop-Ka Zrt. elnök-vezérigazgatóját kérdeztük a részletekről. – Valóban egy újat, szebbet, jobbat szeretnénk – szögezte le. – Február közepétől kezdetét vette a tervezett építkezés, és úgy gondoljuk, hogy még ebben az évben elkészülhet a kétszintes irodaház. Egy olyan modern épületről beszélünk, amely a földszinten az OTP-nek ad helyet bérleti konstrukcióban, az emeleten pedig a Kop-Ka Zrt. központi irodája foglal majd helyet. Február elején megkezdődött a korábbi épület kerítéssel, paravánnal történő körbevétele, és kialakításra került az új járda is. Gyakorlatilag a gyalogos forgalom ugyanazon az oldalon marad, de nyilván a munkálatok miatt szükséges elkülönítenünk a bontási-építési területet a közforgalomtól. Lezárták a DM és a régi épület közötti útszakaszt, a parkolót már nem innen lehet megközelíteni, hanem a régi bíróság melletti, korábban sorompós bejáraton lehet be-, és kihajtani, a parkoló tehát ugyanúgy rendelkezésre áll. Terveink szerint március elejére, legkésőbb közepére teljesen el tudjuk bontani az épületet, áprilisban pedig megkezdődhetnek az új létesítmény kivitelezési munkálatai. A kivitelezővel történt egyeztetéseknek megfelelően azt gondoljuk, hogy ebben az évben, ha az időjárás is kedvező lesz, befejeződhet a beruházás. Kérném ezúton is a lakosság türelmét, hiszen a munkálatok több hónapon keresztül zajlanak majd. Minden esetlegesen előforduló kellemetlenség - és rossz érzés a régi épület lebontása miatt - ellenére azt gondoljuk, hogy valóban a város javát szolgálja ez a beruházás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!