Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Március 06. 11:41, hétfő | Helyi

Megnyílt a Tamási Galéria újabb időszaki kiállítása

Megnyílt a Tamási Galéria újabb időszaki kiállítása

A MiszlaArt Kulturális Központ és Alkotóház Színdaráló alkotótáborának elmúlt évi alkotásiból készült válogatásból nyílt kiállítás a Tamási Galériában.

A Színdaráló művésztelep kezdetben a MiszlaArt Kulturális Központ és Alkotóházat működtető Makay házaspár baráti köréhez köthető művészeket tömörítő kezdeményezés volt, akkor még Ősbemutató néven. A művésztábor kinőtte magát és mára, az ország számos részéről érkező - köztük több Tolna megyei - alkotóval képviseli magát többféle képző és iparművészeti ág, alkotói attitűd. Az alkotótábor résztvevői, kiállító művészek: Gáspár Annamária, Gáspár Gyula, Kalászi Zoltán, Koltai Barbara, Kovács Tamás Vilmos, Könyv Kata, Oláh Anna, Oláh Sándor, Szíjjártó Horváth Margit és Tiry Péter. A kiállítást a simontornyai származású Barcsay-díjas festőművész, Könyv Kata nyitotta meg. Mint hangsúlyozta: a kiállított alkotások nyáron készültek Miszlán. Főleg a Makay házaspár kastélyában, annak kertjében, udvarán, csűrjében, kibővítve perspektívájukat a miszlai dombok, völgyek, vadcsapások és szarvasok között. A MiszlaArt művésztelepe tehát valós időben és térben zajlik évről-évre. Az ottani ideiglenes műtermek, esti beszélgetések, a közös étkezések és zenehallgatások, a tájat járó kirándulások hangulata pedig bekerül alkotásaikba. A megnyitón Cseke István a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára közreműködött. A tárlat március 26-ig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.