Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Augusztus 29. 06:00, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: mezokovesd.hu

Minden rablót elfogtak a Tolna megyei rendőrök

Minden rablót elfogtak a Tolna megyei rendőrök

Sikeresek a nyomozások, minden rablót elfogtak Tolna megyében a rendőrök, mindössze egy ügy van folyamatban. Kevesebb volt a lakásbetörés, és jelentősen javult a felderítési mutató.

Továbbra is csökken a bűncselekmények száma a megyében, ha kevésbé dinamikusan is, válaszolta a teol.hu kérdésére Molnár Gábor ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese. Vannak napok, amikor egy-két bűncselekmény történik az egész megyében. Emögött rengeteg munka van, s persze hozzájárul a büntetés elmaradhatatlansága is. A bűnelkövetők nyilván mérlegelnek, hogy érdemes, vagy nem érdemes kockáztatni, tette hozzá. Ha a nyomozás eredményességét nézzük, az elmúlt hat év második legjobb első félévét zárták, a kiemelt bűncselekmények tekintetében viszont a legjobbat. E teljesítménnyel most is az elsők között van az országban a főkapitányság, s ez markánsan jobb, mint az országos átlag. Ezzel kapcsolatban megjegyezte Molnár Gábor, hogy nem más megyékhez, hanem a saját korábbi eredményeihez képest érdemes értékelni az elmúlt félévi munka eredményességét is. Csak néhány példa ezek közül. Tolna megyében történt az egyik legkevesebb bűncselekmény az országban. A közterületen elkövetett bűncselekmények nyomozási eredményessége saját magukhoz képest is az elmúlt hat év legjobbja volt. Hasonló a helyzet a legsúlyosabb, a kiemelt bűncselekmények esetében is. Több kategóriában 100 százalékos az eredményesség, ami azt jelenti, hogy minden napvilágra került bűncselekmény tettesét megtalálták, és ezt sikerült is rájuk bizonyítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!