Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 10. 05:00, szombat | Kék hírek
Forrás: orientpress

Minden szabályt megsértettek a lebuktatott olajos üzemben

Minden szabályt megsértettek a lebuktatott olajos üzemben

Egyetlen vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg az az étolaj csomagoló üzem, amelyre ma a kora reggeli órákban csaptak le a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársai. A vizsgálat párhuzamosan két helyszínen zajlott. Az üzemre előzetes adatgyűjtés alapján figyelt fel az élelmiszerbiztonsági hatóság kiemelt ügyeket vizsgáló csoportja.

A vállalat egyik telephelyén 1 köbméteres jelöletlen tartályokból végeztek étolaj kiszerelést. Az üzem nem felelt meg semmilyen vonatkozó jogszabálynak (higiénia, HACCP, nyomon követés, egészségügyi könyv). Az ellenőrzés idején a helyszínen épp 7000 liter jelöletlen, ismeretlen eredetű étolaj kiszerelése zajlott, további 1500 liter pedig már kiszerelt állapotban volt. Emellett a szennyezett, visszagyűjtött 20 literes kannák külső mosását Nátron lúggal végezték, a folyadékot az erdőbe szivattyúzták, belső mosás nem történt, hanem a kannákban lévő maradékra töltötték rá az olajat. A helyszínen elérhető adatok alapján nagyjából 1100 vendéglátóhelyre szállították az étolajat az ország teljes területén.

A NÉBIH szakemberei – az üzem tevékenységének felfüggesztése mellett – a tételek azonnali visszahívását rendelték el. A helyszínre kiérkező környezetvédelmi hatóság is megkezdte eljárását, melynek során a teljes étolaj készletet lefoglalták, mint veszélyes hulladékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön