Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 08. 18:58, szerda | Helyi

Nagy sikerük volt Frakkéknak

Nagy sikerük volt Frakkéknak

Ismét egy legendás meseíró, Bálint Ágnes életművét bemutató kiállítás volt látogatható a tamási Könnyü László Könyvtárban a Móra Kiadó jóvoltából.

A könyvtár nyitvatartási idejében heteken keresztül örömmel fogadták a családokat, kis és nagy gyerekeket, felnőtteket, hiszen minden korosztály ismeri Mazsola, Frakk és a rosszcsont macskák vagy Kukori és Kotkoda kalandjait.
A gyerekcsoportokat a kiállításhoz kapcsolódva mesefoglakozással, tárlatvezetéssel várták a tamási könyvtárban.Bálint Ágnes a Magyar Televízió első gyermekműsor-szerkesztője, a magyar gyermek- és ifjúsági televíziós-műsorkészítés egyik megalapozója, a televíziózás hőskorának meghatározó egyénisége volt. Számtalan közkedvelt mesesorozat, hangjáték, mese és meseregény írója, fordítója. József Attila díjas író, szerkesztő, dramaturg.Meséin nemzedékek nőttek fel.A Futrinka utca szombat esti félórás adását nemcsak a gyerekek, hanem mondhatnánk mindenki nézte, aki csak élt és televíziót nézett a hatvanas években, türelmetlenül várva az újabb fejleményeket Cicamica, Böbe baba és az utca apraja-nagyja kalandjaiban.Majd jött Mazsola, feneketlen étvágyával, mindig sáros orrával és egészségesen megzabolázhatatlan gyermeklelkületével, hogy Manócskával, később Tádéval együtt azonnal belopja magát a legkisebbek (és szüleik, nagyszüleik) szívébe.Egyedi humora először a bevallottan jórészt saját családjáról mintázott Szeleburdi családban mutatkozott meg igazán – hangjáték, majd könyv és film formában is.Frakk, a macskák réme és a foci bolondja, illetve a Kukori-Kotkoda örök házaspár is olyan klasszikus sorozat, amely a felnőtteket legalább annyira megszólítja, mint a gyerekeket, ha nem még inkább.A Bálint Ágnes életművét bemutató tablókhoz tárgyak és játékos feladatok kapcsolódnak.Az összeállítás 2016-ban, a szerző 95. születésnapja alkalmából Vecsés város támogatásával készült.A legfiatalabb olvasók játékokon, közös mókán keresztül ismerkedhettek meg Bálint Ágnes mesehőseivel, miközben a tablók tartalma a nagyobb gyerekeknek és a felnőtteknek nyújtott tartalmas élményt. A kiállított tárgyak között látható volt a szerző írógépe, rajzfilmvázlat, Frakk, Mazsola tökházikója és barátai, a faliszekrényből elővarázsolt iskola és maga Böbe Baba. A kisebbek memóriakártyákon ismerkedhettek a könyvekkel, a nagyobbak pedig játékos feladatokkal mérhették fel tudásukat, a Szeleburdi családdal kapcsolatos ismereteiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.