Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Október 22. 06:00, kedd | Külföld
Forrás: Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Negyedik napja keresnek egy eltűnt magyar túrázót Erdélyben

Negyedik napja keresnek egy eltűnt magyar túrázót Erdélyben

Negyedik napja keresnek a román hatóságok egy magyar túrázót az erdélyi Bihar-hegységben - közölte a Bihar megyei rendőrség.

A miskolci születésű, debreceni lakcímmel rendelkező 29 éves férfi több mint egy hete érkezett túrázni az Erdélyi-szigethegységhez tartozó Bihar-hegységbe.

Alina Farcuta rendőrségi szóvivő az MTI-nek hétfőn elmondta: a fiatalember családja múlt pénteken értesítette a romániai rendőrséget, hogy nem sikerül kapcsolatba lépniük vele. Hozzátette: a családtól tudták meg, hogy J. P. egy hete vasárnap indult el a Pádis-fennsíkra, ahová meg is érkezett, de a csütörtöki nap után már nem válaszolt a telefonhívásokra. Azóta több román hatóság egységei kutyák bevonásával keresik, de egyelőre csak a férfi gépkocsiját és hátizsákját találták meg. A rendőrség - a család beleegyezésével - a fiatalember személyleírását és fényképét is közzétette a sajtóban, a lakosság segítségét kérve a megtalálásához.

Adrian Marin, a Bihar megyei hegyimentő szolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: egy túrázó csütörtök este jelentette, hogy az Elveszett Világ turistaúton a Fekete-zsomboly közelében megtalálta az eltűnt férfi táskáját, benne az iratait és fényképezőgépét.

Camelia Rosca, a keresést irányító megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivőjének közlése szerint a keresésben a tűzoltóság, a csendőrség, a rendőrség és a hegyimentők csoportjai, valamint az Erdélyi-középhegység Natúrpark személyzete vesznek részt. Szombatig mintegy 170 hektáros területet sikerült átfésülni. Hozzátette: jelenleg 17 tűzoltó, hét csendőr és két hegyimentő van a térségben. Megjegyezte: óriási, helyenként sziklás, szakadékos területet kell átfésülni, ezért sok időbe telhet a keresés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése