Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Április 26. 10:20, kedd | Helyi

Németh Miklós chardonnay-ját választották a város borának

Németh Miklós chardonnay-ját választották a város borának

140 bort zsűriztek a tamási kistérségi borversenyen, melynek április 23-án zajlott az eredményhirdetése a Túrmezei Erzsébet rendezvénytéren.

– Nem a csúcsévjáratok közé fog a 2015-ös esztendő bevonulni - mondta Módos Ernő, a zsűri elnöke. - Sajnos az őszi időjárás, különösen az érési időszakban nem volt optimális a borvidékünkön, a sok eső kifejezetten gátolta a biológiai érést és a cukrosodást is. A késői érésű fajtáknál nagyon taktikázni kellett a szürettel, hogy a legjobb érési potenciállal szedjük le a szőlőt. Vegyes a kép, azt tudom mondani, hogy sajnos igazi csúcsévjárat a 2012-es év óta nem volt. Azért akadtak finom borok: a versenyen jól szerepeltek a rosék, találtunk egy-két szép olaszrizlinget, és kékfrankosban is volt néhány dícséretes.

A város bora idén egy chardonnay lett, amely kiváló fajtatulajdonságokkal rendelkezik, hiszen egy nagyon jellegzetes fehérborról van szó, különlegesen finom zamatanyaggal, jó savtartalommal, Németh Miklós bora maximálisan megfelelt ezeknek a kritériumoknak, és méltón viseli a Tamási Város bora címet - értékelt a zsűri elnöke.

A nagy vörös arany oklevelet a hőgyészi Farkas József cabernet franc bora érdemelte ki, a nagy fehér arany oklevelet pedig a nagyszokolyi Kugler Henrik cserszegi fűszerese kapta meg.

A teljes lista IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!