Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Október 06. 09:19, csütörtök | Helyi
Forrás: orientpress.hu, fotó: behir.hu

Népszerű volt a nyári diákmunka a Tamási járásban

Népszerű volt a nyári diákmunka a Tamási járásban

Közel kétszázan vettek részt a Tamási Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által szervezett nyári diákmunka programban – mondta a Rádió Orientnek Göttlingerné Pintér Judit hivatalvezető.

Kétszáz diák dolgozott a nyáron

A korai munkatapasztalat szerzésére, a fiatalkori inaktivitás csökkentése és nem utolsó sorban némi zsebpénz megkeresése volt a célja a nyári diákmunkaprogramnak. Mint azt a Tamási Járási Hivatalvezető elmondta, a programban részt vevő fiatalok különböző feladatokat láttak el: parkokat tartottak rendben, rendezvényeken segítettek vagy éppen kerítést festettek. A nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok napi 4-6 órában átlagosan egy-másfél hónapig dolgoztak a nyár folyamán, s mindezért 36-39 ezer forintot vihettek haza.

Közel ezren dolgoznak közmunkásként

Közel ezer fő dolgozik kilenc fajta közmunkaprogramban a Tamási Járási Hivatalhoz tartozó településeken. Tamási Város Önkormányzatával közösen pedig idén harmadik alkalommal került megrendezésre a közfoglalkoztatási kiállítás és konferencia – mondta a hivatalvezető. A kiállításon 18 önkormányzat mutatta be a Start munkaprogram során megtermelt termékeket: zöldségeket, gyümölcsöket, savanyúságokat, lekvárokat, szörpöket – amelyeket meg is kóstolhattak a résztvevők.

Jön az EKEIDR

Hamarosan bevezetésre kerül az Egységes Központi Elektronikus Irat-és Dokumentumkezelési Rendszer. Célja, hogy az alapvetően papír alapú iratkezelést kiváltsa és a kormányhivatalok közötti együttműködést megtalálja. Ezzel csökkenni fognak az adminisztrációs terhek, a kézbesítési folyamatok elektronikussá válnak és mérhetővé válnak az ügyintézési folyamatok – mondta Göttlingerné Pintér Judit.

Folytatódik a járási hivatal épületének felújítása

Tamásiban a Szabadság utca 54 szám alatt található a járási hivatal központi szervezeti egysége, amely épület felújítása több ütemben már megkezdődött. A földszinten lévő kormányablakot már felújították, akadálymentesítették az épület többi részét. Az energetikai felújítás azonban még hátra van, ehhez 140 millió forintos pályázati forráshoz jutott a kormányhivatal, aminek során ablakcserékre, fűtéskorszerűsítésre, szigetelésre fog sor kerülni – zárta szavait a hivatalvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!