Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 06. 11:22, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Női vízilabda Világliga - Negyedik lett a magyar csapat

Női vízilabda Világliga - Negyedik lett a magyar csapat

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re elveszítette a bronzmérkőzést az Egyesült Államok csapatával szemben, így negyedikként végzett a Világliga Pekingben rendezett nyolccsapatos szuperdöntőjében.

Eredmény, a 3. helyért:
Egyesült Államok-Magyarország 10-9 (1-4, 2-1, 5-1, 2-3)
-------------------------------------------------------

Parádésan kezdett az olimpiai bajnoki címvédő amerikaiak ellen Merész András szövetségi kapitány Eb-bronzérmes, londoni olimpiai negyedik helyezett együttese, amely 5-1-es vezetésre tett szert, elsősorban Miskolczi Kitti és Szűcs Gabriella szebbnél szebb találatainak, s a kapuban remeklő Kasó Orsolyának köszönhetően, de az egész csapat jeleskedett védekezésben és támadásban egyaránt.
Amint az a vizes sportok világszövetsége, a FINA élő internetes tévéközvetítéséből kiderült: az idilli állapot a második negyed elejéig tartott, mert a mostanit megelőző években a Világliga első helyét "kibérlő" tengerentúliak magukhoz tértek, s a harmadik játékrész elején felzárkóztak 5-4-re. Erre még érkezett hatásos válasz Szűcs révén, akinek lövése nyomán a labda a jobb felső sarokban kötött ki, a folytatás azonban magyar szempontból drámaira sikeredett. A világversenyeken a piros-fehér-zöld színek képviselőit rendre legyűrő, s ezúttal is jelentős fizikai fölényben levő amerikaiak rendkívül erős tempót diktálva nemcsak egyenlítettek, de a vezetést átvéve a befejező nyolc percben 9-6-ra alakították az állást.
A negyed közepén - tízpercnyi magyar góltól mentes játék után - Antal Dóra szépített, majd ugyanő módosította 8-9-re az eredményt. Az ellenfél is betalált (10-8), ám szűk két perccel a vége előtt Keszthelyi Rita kapufás góllal visszahozta a magyar reményeket. Egyenlíteni azonban már nem sikerült, így Takács Orsolyáéknak be kellett érniük a negyedik hellyel, s a FINA Vl-premizálási rendje szerint az ezért a pozícióért járó 25 ezer dolláros pénzjutalommal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.