Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 02. 09:07, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Növekszik Donald Trump népszerűsége felmérések szerint

Növekszik Donald Trump népszerűsége felmérések szerint

Valamennyi mérvadó amerikai közvélemény-kutató intézet szerint növekszik Donald Trump elnök népszerűsége.

A chicagói székhelyű RealClearPolitics portál, amely közvélemény-kutatási adatokat és elemzéseket közöl, összevetette a 15 legfontosabb amerikai intézet felméréseit. Ezekből az derül ki, hogy Donald Trump elnök elfogadottsága lassan, de folyamatosan erősödik.

A Pew intézet március 7. és március 14. közötti időszakban végzett mérése szerint 42 százalékos volt az elnök népszerűsége, ugyanezt az arányt mérte a New York-i Marist főiskola közvélemény-kutatója. Az NBC televízió által készíttetett felmérés ugyanezen időszakban 43 százalékos népszerűséget mutatott ki. A március 18. és március 21. közötti napokban pár százalékponttal ugyan, de tovább emelkedett az elnök elfogadottsága. Noha a Gallup 39 százalékot mért, a CNN hírtelevízió és az RRSS közvélemény-kutató közös felmérése 43 százalékot mutatott, a Reuters hírügynökség és az Ipsos 44 százalékot, a Fox televízió 45, a Rasmussen pedig 46 százalékot.

Az elnöksége első száz napján készített közvélemény-kutatások szerint Donald Trumpot a megkérdezettek átlagosan 42 százaléka támogatta, ám a későbbi felmérések népszerűségvesztést rögzítettek. 2017 decemberében például a CNN által megkérdezettek körében 35 százalékos volt az elnök támogatottsága. Ugyanakkor éppen a CNN jegyezte meg, hogy Trump jelenleg mért népszerűsége csupán 4 százalékkal marad el Ronald Reagan és Barack Obama hasonló időszakban mért népszerűségétől.

Kellyann Conway, a Fehér Ház egyik tanácsadója a Fox televízióban a lassú emelkedést azzal magyarázta, hogy a sajtó egy része folyamatosan "agresszívan jelzi előre, hogy Trump elnök bármelyik döntése nyomán valami tragikus dolog történik majd, de ez soha nem következik be". Hozzátette, hogy az emberek nem bíznak a sajtóban, ezért nem az elemzőkre, hanem a saját tapasztalataikra hallgatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése