Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Március 07. 10:02, kedd | Helyi

Nyitás előtti programok a tamási DámPont Látogatóközpontban

Nyitás előtti programok a tamási DámPont Látogatóközpontban

Idén március 18-án nyitja meg kapuit a DámPont Ökorturisztikai Látogatóközpont Tamásiban a nagyközönség számára, azonban már februárban elkezdődtek a nyitás előtti programok.

A regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámmal induló programokon VIP tárlatvezetések során mutatják be a látogatóközpont kínálatát a résztvevőknek, ahol nemcsak a látogatóközpont kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók, hanem a „kulisszák mögé” is bepillantást engednek a DámPont munkatársai. Az első alkalomra február közepén került sor, amikor a látogatóközpont és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai várták a környékbeli iskolásokat egy, a Pacsmagi Tavak élővilágát bemutató előadással összekötött tárlatvezetésre, február utolsó hétvégéjén pedig a Tamásiban, illetve a tamási járásban élők kereshették fel az intézményt. Az úgynevezett preopening programsorozat március 11-én a pedagógusok és családjaik számára meghirdetett nyílt nappal zárul, amely a pedagógusok számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

2023-ban a látogatóközpont számos újdonsággal várja majd az érdeklődőket, így azoknak is érdemes újra felkeresnie, akik az elmúlt időszakban már jártak itt. Amellett, hogy az Esterházyak híres vadaskertjének történetét bemutató kiállítás újabb élményelemekkel bővül, az emeleti térben digitális ökoturisztikai élményközpont várja a családokat, ahol az edutainment eszközeivel, interaktív formában ismerkedhet meg az egész család a térség természeti értékeivel. Mindemellett pedig hónapról hónapra különleges programok várják az érdeklődőket – minikiállítások, szervezett túrák, éjszakai, gasztronómiai, családi ökoturisztikai programok sorából válogathatnak az ide látogatók – akik amellett, hogy a DámPont felkeresésén kívül kipróbálhatják a térség kerékpárturisztikai lehetőségeit, túrázhatnak, felkereshetik a környék várait és kastélyait, megismerkedhetnek a helyi hagyományokkal, még a helyi gyógyvizes fürdőben is csobbanhatnak egyet.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!