Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 26. 12:08, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Pénzeső hullott egy román faluban

Pénzeső hullott egy román faluban

Elhullatott egy pénzeszsákot csütörtökön a romániai Iasi megyében a román posta autója; az utcára szóródott pénzt a járókelők felkapkodták - írta internetes oldalán pénteken az Adevarul napilap.

A cikk szerint a posta autója csomagokat, leveleket és pénzt szállított, amikor a Iasi megyei Tomesti településen a pénzeszsák az autó karosszériájának a résén az úttestre esett. Az arra járók megrohamozták a zsákot, ki-ki annyi pénzt tömött a zsebébe, amennyi fért. Csak egy járőröző rendőrautó véletlen megjelenésén múlott, hogy nem verekedtek össze a zsákmány fölött. A rendőrkocsi láttán pillanatok alatt szétszéledt a tömeg.
A rendőrök már csak az üres zsákot, a szél által távolabb sodort 490 lejt (34 ezer forintot) és azt a bizonylatot tudták begyűjteni, mely szerint a zsák eredetileg 12,5 ezer lejt (872 ezer forintot) tartalmazott. A pénzt összeszedő járókelők ellen eljárás indulhat talált javak elsajátítása miatt, de csak akkor, ha sikerül őket azonosítani.
2002 októberében a székelyföldi Csíkszenttamáson szórt el a postakocsi egy pénzeszsákot 180 millió régi lejjel (1,255 millió forint). A zsákot a csíkszenttamási Ádám Vilmos találta meg, és rejtette el a gabonacsűrében. Tíz nappal később, amikor megtudta, hogy ki a károsult, a feleségének is elmondta a történetet, és közösen úgy határoztak, hogy visszaadják a mindvégig kibontatlanul őrzött zsákot. "Azt a pénzt nem tudná az ember nyugodtan elkölteni" - nyilatkozta annak idején a Magyar televízió Héthatár című adásának a könnyeivel küszködő asszony.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.