Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 10. 14:14, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Régi Honda, új színekkel az Eger Rallye-n

Régi Honda, új színekkel az Eger Rallye-n

Riport Kondella Péter autóversenyzővel, 2013 első Rali Túra versenye után.

A 2013-as Eger rallyn új navigátorral indultál. Mennyire tudtatok eggyé válni a Hondában ezen a versenyen?

Furcsa volt, hogy nem ugyanazt a hangot és hangsúlyt hallom, mint eddig. De a második körre sikerült egymás „elvárásait” közelebb hozni, és szerintem jobban sikerült, mint amennyire számítottunk rá. Van hová fejlődnöm, és Pistitől tanultam új dolgokat, ami remélem, előrébb viszi a pályafutásom.



A szakaszok nem épp pályaautózásra valók voltak. Megúsztátok defekt nélkül?

Ez így van, talán ettől is szép egy rally verseny. Megúsztuk defekt nélkül, mert szerencsére rövid volt az a szakasz, ahol esély lehetett volna rá. Én inkább a levágások és kihordások ellen tennék valamit…



Az Egerszalóki ugrató pár autónak a hajtásláncát tönkre tette, így ki kellett állni a gyorsról. Mi a titka egy jól abszolvált ugratónak?

Mindenkinek más és más a titka, Én elveszem a gázt, amikor a levegőben van az autó, és csak akkor lépek újra rá, amikor már földet ért, hogy ne kapjon nagy terhelést a féltengely. Legalábbis így mondták, Én pedig megpróbálok ezekből tanulni.



Rajtceremónia nélküli Eger rallyn vagytok túl. Mennyire szeretted volna, ha Ti is fel tudtatok volna állni a Főtéren a dobogóra?

Mi szeretjük, ha megbecsülnek, tisztelnek, és versenyzőként ugyanolyan elbírálásban részesítenek, mint a többi versenyzőt. De tudjuk, hogy nem mindig lehet minden igényt kiszolgálni. Természetesen szerettünk volna Mi is rajtdobogós ceremóniát, de ebben most nem volt részünk. Ettől még nem lett számunkra kevesebb az egri futam.



Legközelebb hol találkozhatunk veletek, melyik versenyen?

Soron következő versenyünk az ózdi RTE futam, mely május 11-12-én kerül megrendezésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.