Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Május 31. 09:30, szerda | Helyi

Rendhagyó edzésen vehettek részt a fehérszarvasok

Rendhagyó edzésen vehettek részt a fehérszarvasok

Az edzést ezúttal dr. Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó tartotta meg számukra.

A hétfői foglalkozás nagyon közvetlen hangulatban telt, a gyerekek nagyon élveték. A bemelegítést követően a földharc elemek gyakorlása mellett az 1992-ben Olimpiát nyert sportoló egyszerű, a gyerekek számára is értelmezhető dobáskombinációkat mutatott be. Ezt követte az esemény fénypontja, ugyanis átadta nekik az olimpiai aranyérmét, amelyet az ifjú sportolók megfoghattak és megnézhettek.
Dr. Kovács Antal megosztotta a sportló nebulókkal a gondolatait is, mint mondta: nem feltétlenül az olimpiai álmok miatt kell sportolni, hanem annak hozadéka miatt, hiszen a sportok - akár a judo - megtanítanak a győzelem és a vereség élményének feldolgozására, amely későbbi, felnőtt életük során meghatározza majd sorsukat. A sport jobb emberré nevel mindenkit - hangsúlyozta.
Az edzés végén autogrammokat adott a judokák övére, és megköszönte a meghívást. Elmesélte, hogy gyerekkorában ő sem sokkal nagyobb judoteremben ismerkedett meg a sportág alapjaival, kiemelve: aki komolyan veszi a sportot, lehet Olimpiai bajnok, lehet nagyon jó sportoló, és amit fontos: nagyszerű ember.

- Aki Olimpiai bajnok, az már-már küldetésnek is érzi, hogy elmenjen az ország bármely pontjára, és megismerkedjen az ifjú sportolókkal. Ez fontos a gyerekeknek, de bevallom, nem csak a nekik, nekem is: ennyi csillogó gyerekszemet látni fantasztikus élmény. Öröm volt Tamásiba látogatni - mondta dr. Kovács Antal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.