Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 07. 07:50, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Robbanás Óbudán - Két sérült, 13 személyt ideiglenes szálláson helyeztek el

Robbanás Óbudán - Két sérült, 13 személyt ideiglenes szálláson helyeztek el

Egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor szerdán hajnalban lerobbant Budapesten a Tímár utcában egy épület felső szintje - tájékoztatta a helyszínen az MTI-t az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Gázrobbanás történhetett.

Veres Péter elmondta: a detonációt követően 22 embert kellett kitelepíteni az életveszélyessé vált háromszintes tetőteres épületből, közülük 13-at ideiglenes szálláson helyezett el a III. kerületi önkormányzat. A szemben lévő társasházból kimenekült 33 ember már visszatérhetett otthonába.
A katasztrófavédők, illetve a mentésben részt vevő egységek továbbra is keresnek két embert. Ők a felső szinten lévő lakásban laknak, ám nem lehet tudni, hogy a robbanás idején otthon tartózkodtak-e. A tűzoltók ugyanis nem "férnek hozzá" az életveszélyessé vált épülethez, amelynek nem lehet rálépni a födémszerkezetére.

MTI Fotó: Lakatos Péter

A Tímár utcát teljes egészében lezárták, az épület állékonyságát szakértő fogja megvizsgálni. A romok eltakarítása akár napokat, heteket is igénybe vehet - mondta a kirendeltségvezető.
Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az épület előtti utcát, illetve az ott parkoló gépkocsikat törmelék, leszakadt födémszerkezeti elemek borítják. Az éjjel két órakor bekövetkezett robbanást követően még 7 órakor is por szállt a környéken, amely a környező utcákban parkoló gépkocsikat is beborította. Az épületből hatalmas, helyenként több mázsás szerkezeti elemek lógnak az utca fölé. A kémények, tetőszerkezeti elemek szabadon állnak.
Az MTI a helyszínen azt az információt kapta, hogy a szerencsétlenséget valószínűleg gázrobbanás okozta.

MTI Fotó: Lakatos Péter

Címkék: Robbanás-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön