Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 07. 15:41, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Robbanás Óbudán - Megkezdték a keresést, lezárták a Pacsirtamező utcát

Robbanás Óbudán - Megkezdték a keresést, lezárták a Pacsirtamező utcát

Az önkormányzat átmeneti segélyt ad a lakóknak.

A Hunor mentőcsapat tagjai megkezdték az óbudai házrobbanásban eltűnt két ember keresését szerda délben - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A bontási munkák megkezdése miatt biztonsági okokból lezárták a Pacsirtamező utcát.

Korábban nehezítette a mentési munkálatokat, hogy az épületet csak gépekkel lehetett megközelíteni az időről időre utcára omló épületrészek miatt. A romos épületbe a Hunor mentőcsapat tagjain kívül már a tűzoltók is bejutottak. A Hunor mentőcsapat 25 tagja három keresőkutyával és speciális műszerekkel érkezett a helyszínre.
Nem sokkal szerda dél előtt biztonsági okokból teljes szélességében lezárták a nagy forgalmú Pacsirtamező utcát, az útszakaszon a Budapesti közlekedési központ (BKK) buszai sem közlekednek. A lezárásra a bontási munkálatok megkezdése miatt volt szükség; a szakemberek jelenleg ennek a tervein dolgoznak.
A III. kerületi önkormányzat a honlapján arról tájékoztatott, hogy négy embernek, köztük egy házaspárnak biztosítottak átmeneti lakhatást és további kilenc lakó ideiglenes elhelyezését oldották meg. Az önkormányzatnak hat szükséglakása van hasonló esetekre.
Az épület előtt parkoló - valószínűleg totálkáros - autókat az önkormányzat költségén a közterület-felügyelet Pók utcai telephelyére szállítják, s a rendszámok alapján értesítik a tulajdonosokat. Közölték azt is, hogy az omlásveszély miatt lezárják a forgalom elől a Pacsirtamező utca Perc utca és Nagyszombat utca közötti szakaszát is, a területet munkaterületté nyilvánították.
Puskás Péter III. kerületi alpolgármester a helyszínen azt mondta, az önkormányzat a lakók segítségére lesz a romeltakarításban, helyreállításban, kárrendezésben egyaránt.
A történt robbanás miatt a 9-es, a 29-es és a 86-os buszok ismételten terelve közlekednek, a Kiscelli utca és a Tímár utca megállók kimaradnak.
Szerda hajnalban feltehetőleg gázrobbanás történt a III. kerületi Tímár utca egyik házában. A robbanásban a ház legfelső két szintje gyakorlatilag leomlott. A mentők egy súlyos sérültet vittek el a helyszínről.

Átmeneti segélyt ad az III. kerületi önkormányzat a szerda hajnali robbanás miatt lakás nélkül maradtaknak.

Az önkormányzat szerdán a honlapján közölte, hogy 28 500 forint támogatást adnak a hajnali robbanásban érintett lakóknak, egy nagyobb támogatási összeg folyósítása érdekében pedig csütörtökre összehívják a kerület Egészségügyi, Szociális és Lakásgazdálkodási Bizottságát. A robbanás károsultjainak ügyét soron kívül intézik.
A tájékoztatás szerint a károsultak között két gyermekes család is van. Nekik rendkívüli gyermekvédelmi támogatást is nyújthat az önkormányzat, aminek összege egygyermekes család esetén 42 750 forint. Ezt azonnal megkaphatják az érintett családok.

MTI Fotó: Lakatos Péter

Címkék: Robbanás-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön