Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Augusztus 04. 09:42, péntek | Helyi

Száguldó luxusjacht nyert díjat a Kékszalagon

Száguldó luxusjacht nyert díjat a Kékszalagon

A tamási székhelyű Schäfer Yacht által épített D38, az ESSENTIA-iTeam Holding csapata Dr. Gulyás Kovács Gergely vezetésével megnyerte a 49. Kékszalagot a kategóriájában.

A Hajó Magazinban jelent meg a hajóról egy cikk a Kékszalag győzelem kapcsán. A képet Török Brigi és Kollmann András készítették.

Hajó Magazin cikk:

Mint a jó borokban az ízek különleges harmóniája, az Essentia-iTeam Holding csapata úgy alakította ki egy luxusjacht, és egy díjnyertes sportvitorlás különleges ötvözetét egy tipikus balatoni hajóban. Négyéves fejlesztés, elképesztő technológiai tudás és innováció, ráadásul mindenből a legjobb és legkorszerűbb. Nem véletlenül lett a neve sem az ami. Az Essentia D38 racing versenyjacht amely a Schäfer hajóműhelyben, Tamásiban készült – a Balaton egyik legkülönlegesebb ékszere. Megálmodója dr. Gulyás Kovács Gergely, aki Czégai Péterrel, Schäfer Elemérrel és Fekete Lászlóval közösen, dr. Simongáti Győző tervei alapján építette meg az Essentiát. Ez egy teljesen magyar tervezésű és gyártású hajó.

A 2017-es Kékszalagon pedig a legnagyobb egytestű hajók között az Essentia-iTeam Holding csapata lett a bajnok! A Yardstick I. osztály aranyérme mellé a dr. Gulyás Kovács Gergely által vezetett és irányított Czégai Péter taktikus és csapatkoordinátor által segített hajó, 526 nevező közül a második legjobban navigáló hajó lett.

Egy olyan vitorlást szerettem volna, amely a Balatonra méretezve, tökéletes élményt nyújt, ideális a kikapcsolódásra, és egy üzleti tárgyalást vagy meetinget is tarthatunk rajta, ugyanakkor egy Kékszalagon is megállja a helyét – mondta dr. Gulyás Kovács Gergely. Az eredmények őt igazolják: az idei versenyen 526 nevezett hajó közül 28. lett az Essentia. Miközben a 28 hajóból 13 katamarán! A csúcstechnológiáról természetesen sokat nem árulhat el, de az tudható, hogy az elektronika Fekete László segítségével, és az iTeam saját fejlesztésű smart technológiájának köszönhetően, hatékonyan tudott segíteni a cél elérésében. Különösen fontos volt az új navigációs és fedélzeti rendszer.

Czégai Péter athéni olimpikon és több mint negyvenszeres magyar bajnok vitorlázó szerint még neki is felemelő érzés volt egy ilyen hajón versenyezni. Annak ellenére, hogy a hajó kialakításában és felszerelésében a kezdetektől részt vett, még számára is megdöbbentő volt a jacht könnyű irányíthatósága és gyorsasága. Úgy, hogy ez a 38,5 lábas hajó, fele akkora súlyú vitorlásokat hagyott „állva” a startnál, és ennek köszönhetően benne volt abban a harmincas mezőnyben, amely még az idei Kékszalag nagy szélcsendje előtt átért a keletiből a nyugati medencébe, így 28-ként kerülhették a keszthelyi bóját. A szakember azonban nemcsak a navigációért felelt. Taktikusként és csapat koordinátorként is segített a sikerben. Az Essentia-iTeam Holding csapata 18 fős, ebből hatan a háttérben dolgoznak a csapat sikeréért. Az idei Kékszalagon nyolcfős legénység küzdött a fedélzeten. Czégai Péter szerint a csapat – annak ellenére, hogy nem „született” vitorlázókból áll – tökéletesen és precízen megoldott minden feladatot.

Dr. Gulyás Kovács Gergely szerint az eredeti terv is az volt, hogy olyan emberek is élvezhessék a vitorlázást és az – ezzel a hajóval – elérhető sikereket, akik egyébként az élet más területein nap mint nap bizonyítják rátermettségüket és sikerorientáltságukat. Az Essentia-iTeam Holding így azt is be tudta bizonyítani, hogy az élsport nemcsak a kiváltságosoké. Ez a hajó lehetőséget ad arra, hogy olyan – egyébként a napi tevékenységtől vagy szakmától távol álló – sportban, mint a vitorlázás is jelentős sikereket érhessenek el az eredményekért keményen megdolgozók. Dr. Gulyás Kovács Gergely és az általa vezetett Essentia-iTeam Holding csapat ezen dolgozik tovább. Egyik fő céljuk, hogy aki az Essentia fedélzetére lép átélhesse ezt a különleges élményt. Idén több neves és szakmailag fontos balatoni futamon is indulnak, és nemsokára talán más vizeken és más hajóosztályban is bizonyíthatják az Essentia-iTeam Holding rátermettségét és tudását."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.