Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 09. 11:46, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu

Szétverte a kutya fején a gereblyét

Szétverte a kutya fején a gereblyét

Állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a Tamási Járásbíróság a 40 éves, büntetlen előéletű vádlottat és ezért 150 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, amelynek egy napi összegét 2000 forintban határozta meg.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, tájékoztatott dr. Hauszmann-né dr. Szőke Rita a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlott pincehelyi lakóháza előtt kerékpározott egy helybeli lakos tavaly május 5-én 19 óra körül. Pórázon vezette staffordshire fajtájú kutyáját úgy, hogy az állat a kerékpár mellett futott. Amikor a vádlott puli kutyája kiszaladt az utcára a staffordhire terrier elrántotta a gazdáját, elszabadult, és a pulit kergetve beszaladt a vádlott házának udvarára. Az ebek az udvaron kergették egymást, kis idő múlva azonban megnyugodtak. Az udvarban dolgozó férfiak ennek ellenére a seprűvel feléjük ütöttek, amitől az állatok ismét ingerültté váltak. A vádlott ekkor érkezett az udvarba egy homlokrakodó géppel. Látva a történteket, egy gereblyével azonnal rátámadt a staffordshire terrierre, annak ellenére, hogy a kutya gazdája addigra már odaért. A vádlott azonban nem várta meg, hogy a tulajdonosa megfogja a kutyát, hanem a gereblyével azonnal ütlegelni kezdte az állat fejét. Az ütések olyan erejűek voltak, hogy először a gereblye feje törött le, majd a szerszám nyele is több darabra hasadt. A vádlott a már magatehetetlenül a földön fekvő állatot is többször fejbe vágta, majd a póráznál fogva a földön a munkagépig vonszolta és bedobta a markoló kanalába. Az állatot elvitte a gazdája házához, és az ott lévő vízelvezető árokba borította. A bántalmazás következtében a kutya koponyacsontja betörött és mindkét szemére megvakult, életét az állatorvos mentette meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.