Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Június 16. 08:46, péntek | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Tamási az ország második legjobb szaunamestere

Tamási az ország második legjobb szaunamestere

A Harvia-Saunabau V. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság döntőjéből a tamási Dankovits Zsuzsanna ezüstéremmel tért haza.

- Fülig ér a szám, tele vagyok csupa pozitív élménnyel – kezdte a történetet Zsuzsi, és valóban szinte kézzel-lábbal magyaráz, mindent el akar mesélni. – Balmazújvárosban került sor a döntőre, egy száz fős, hihetetlenül nagy szaunában, ahol végre úgy éreztem, hogy elférek, hatalmas törölközőkkel tudtam dolgozni, már ez hatalmas élmény volt. Az első produkcióm Tina Turner dalaira zajlott, ezekből készítettem egy mixet, a második programomat pedig az évadzárás köré építettem fel. Olyat éreztem a szaunába lépés előtt, mint amikor az ember szerelmes: repkedtek a pici pillangók a hasamban, fogtam a dézsámat, az illóolajaimat, és egyszerűen éreztem, hogy itt valami készülődik. Amikor becsukódott mögöttem az ajtó, szabadjára engedtem a pillangókat, és esküszöm, talán a tudatomat is elvesztettem, a 13 perces blokkból kb. 3 percre emlékszem. Abszolút a zenének, a kályhának, a szaunának és a vendégeknek adtam át magam, a közönség pedig folyamatosan tapsolt, rettentő jó érzés volt. A Balmazújváros felé tartó hosszú úton szinte minden második percben az a szó volt a fejemben, hogy köszönöm. Mindenkinek, aki bíztatott, támogatott, akár lelkileg, vagy bárhogyan: köszönöm, hiszen Nagyon sokan szurkoltak, drukkoltak nekem Tamásiból. Ez egy fél évig tartó versenysorozat volt, ha nem támogattak volna ennyien, nem tudtam volna végig csinálni. Külön köszönöm a Tamási Fürdő és a párom támogatását, aki elnézte, ahogy otthon a kályhánk mellett tekerem a törülközőt, és verem le az összes papírját, amikkel épp dolgozott volna – ecseteli nevetve, úgy, hogy szinte én is látom magam előtt a jelenetet.
Amikor megkérdezem tőle, hogy mi a cél jövőre, nagy meglepetésemre nem azt válaszolja, hogy első szeretne lenni. – Az a fontos inkább, hogy elégedett lehessek önmagammal – mondja. Nem akarok mindig első lenni, azt vallom, hogy ahol én jól érzem magam, legyen az a helyezés jövőre is. Természetesen minél előrébb végezni is egyfajta cél, de nekem inkább az a fontos, hogy ki tudjak egy programon belül teljesedni, és a vendégek azt mondják, hogy igen, ez tetszik nekik. Ha annyira, hogy a pontszámaik alapján – és a szakmai zsűri pontozása mellett - ez az első helyre repít engem, akkor ám legyen az első a cél, de most sem így mentem el versenyezni. Az első négy között lenni is fantasztikus volt, másodiknak lenni pedig megtiszteltetés – összegzi Zsuzsi.
Ha valaki szeretné kipróbálni a szauna felöntéseit, ne habozzon – inkább izzadjon! - , keresse fel a Tamási Fürdő honlapját, Zsuzsi havonta kb. kétszer tart szeánszokat péntekenként, ahogy ő mondja: szauna kanál és törülköző a kezemben, várok mindenkit, hogy izzadjunk egy jót!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.