Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 31. 09:50, kedd | Helyi
Forrás: teol.hu

Tamási siker a Távol-Keleten

Tamási siker a Távol-Keleten

A 47. Nemzetközi Pentel Gyermekrajzpályázaton Tolna megyéből egyetlen díjazottként Kőváry-Szőts Jónás bronz minősítést kapott alkotására.

A Würtz iskola diákja a díjat október 14-én Budapesten vehette át felkészítő tanára, Rill Mária kíséretében. A kiírásra közel 140 ezer rajz érkezett be a világ összes tájáról. A rajzpályázat egyike a legnagyobbaknak, a pályaműveket Japánban bírálják el. A bíráló bizottság tagjai tornacsarnokokban járják végig a beérkezett munkákat, hosszas munkafolyamat során választják ki a díjazottakat. A rangos megmérettetés szakmai munkáját a Biiku Bunka Kyokai Művészetoktatási Alapítvány végzi.

Az esemény rangját jelzi, hogy együttműködő partnerként vesz részt az elbírálásban, díjazásban a Japán Külügyminisztérium, a Japán Oktatási, Kulturális, Tudományos, Sport és Műszaki Minisztérium, a Japán Művészeti Szövetség, valamint a világ legnagyobb példányszámban eladott napilapja, a Yomiuri Shimbun, a Japán Művészetoktatási Alapítvány és a Pentel Co. Ltd. írószergyártó-vállalat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!