Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Március 31. 07:49, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Terrorizmus: nem tudni olyan magyarról, aki csatlakozott volna az Iszlám Államhoz

Terrorizmus: nem tudni olyan magyarról, aki csatlakozott volna az Iszlám Államhoz

Nincs olyan ellenőrzött információ, amely szerint magyar állampolgár is csatlakozott volna a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez -

mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában. Bakondi György hozzátette: olyan viszont előfordult, hogy Magyarországon élő muszlim vallású emberek pénzt utaltak a terrorszervezetnek.


Őket kiutasították az országból - tette hozzá.

A főtanácsadó azt mondta: az Europol adatai szerint jelenleg mintegy hatezer terrorista van Európában, de - mint megjegyezte - vannak akik ennél nagyobb számot mondanak.

Ezzel együtt viszont - mint Bakondi György felidézte - a belga és párizsi események is rámutattak, hogy az elkövetők jelentős hányada az illegális migrációt kihasználva érkezett Európába.

Nem tudni, hogy a sok országon kontroll nélkül áthaladó tömegek között még hány katona, tapasztalt koordinációs tiszt, terrorcselekményt végrehajtó, vagy szalafista hittérítő érkezett - mondta.

Emellett az is kiderült, hogy számos országban a muzulmánok integrációja nem volt sikeres, hiszen több elkövető volt, aki második, harmadik generációs bevándorlóként élt Európában - mondta Bakondi György.

Kiemelte: Magyarországon ilyen típusú szubkultúrákban élő, a társadalom peremére szorult, rossz anyagi körülmények között élő, nyelvtudás-, illetve képzettséghiányos, vagy egyéb ilyen hátránnyal élő muzulmánról nem tudnak. Bakondi György ismét felhívta a figyelmet, hogy az iszlám vallást és az iszlám terrorizmust nem szabad összekeverni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk