Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 13. 16:39, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Texasban börtön jár, ha hatnál több a vibrátor - avagy a leghülyébb törvények

Texasban börtön jár, ha hatnál több a vibrátor - avagy a leghülyébb törvények

Törvény mondja ki, hogy majom nem cigarettázhat. Ugyanakkor szivarozhatnak, de csakis kültéren.

Az Egyesült Államokban számos furcsa jogszabály van érvényben: van olyan állam, ahol tilos grimaszolva nézni a kutyákra, máshol a katasztrófaokozást tiltja törvény, de akad olyan állam is, amely jogszabályban határozza meg, hány vibrátort birtokolhatnak lakosai. Az amerikai Iowa államban vakok is kaphatnak fegyverviselési engedélyt - erre a napokban hívta fel az amerikai és nemzetközi sajtó a figyelmet egy hétvégi eset kapcsán.

Bár a középnyugati államban korábban is vásárolhattak fegyvert a látássérültek, egy 2011-es törvénymódosítás nyomán azt bárhova magukkal is vihetik. A törvény szerint ugyanis testi fogyatékosság miatt senkit sem szabad kizárni a fegyverviselésből. Arról, hogy eddig hány engedélyt adtak ki látássérülteknek, nincsenek adatok, ám például Polk megyében már legalább három olyan lakos kapott fegyverviselési engedélyt, aki látásproblémái miatt nem vezethet.

A megdöbbenést és komoly vitákat kiváltó szabályozás kapcsán a Daily Mirror című brit lap összegyűjtött néhány furcsa, életben lévő amerikai jogszabályt. Oklahoma államban például törvény tiltja, hogy az emberek grimaszolva nézzenek a kutyákra. Még saját kutyájának sem vághat senki pofákat.

Utah államban törvénybe foglalták, hogy tilos katasztrófát okozni. A megfogalmazás szerint illegális cselekedetnek számít, ha valaki emberek sokaságának sérülést okoz vagy anyagi kárt, például robbantással, árvízzel, lavinával, radioaktív anyag elszabadításával.

Idahóban tilos a magáningatlanokról az utcára söpörni a szemetet, legyen szó akár csak porról. Texasban nem szabad fejenként hatnál több vibrátort birtokolni. Aki áthágja a mennyiségi maximumot, azt a rendőrség őrizetbe veheti. San Franciscóban törvénybe ütköző, ha valaki koszos alsóneművel törölgeti autóját. A jogszabály megfogalmazásából - mutat rá a bit lap - ugyanakkor az következik, hogy tiszta bugyival, gatyával szabad kocsit pucolni.

Nyugat-Virginia Nicholas nevű megyéjében törvény tiltja a lelkészeknek, hogy derűs történeteket, "urambocsá" vicceket mondjanak pulpitusukról istentiszteleten. Az utóbbi esztendőkben sok országban szigorítottak a dohányzás szabályain, az Indiana állambeli South Bendben azonban szükségét érezték annak, hogy majmokra is kiterjesszék a korlátozásokat. Törvény mondja ki, hogy majom nem cigarettázhat. Ugyanakkor szivarozhatnak, de csakis kültéren.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.