Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 12. 08:50, szerda | Helyi

Titkok az erdő mélyén

Titkok az erdő mélyén

A Würtz Ádám Általános iskola 1. évfolyam alsó tagozatos kisdiákjai először vehetek részt az immár hagyományos Madarak, fák projekthéten.

Nagy izgalommal várták a programokat, a Gyulaj RT. jóvoltából túrázhattak a parkerdőben, ahol gyógynövényekkel ismerkedhettek meg. A többi osztály sem unatkozott, boldogan játszottak a fából készült érdekes játékokkal. A „Kézműveskedés” sem maradhatott el, különféle anyagokból madarak készültek, amiket később az iskolai faliújságon csodálhatott meg az iskola apraja-nagyja. A sorversenyeken mindenki teljes erőbedobással vett részt, természetesen a győzelem volt a cél. A hét utolsó napján a városi könyvtárban egy interaktív zenés irodalomóra örvendeztette meg a piciket. Délután a moziban gyönyörű természetfilmet láthattak a Gemenci erdőről, a csodaszép képek, fülbemászó dallamok a természet világába repítették őket.
- A tanítási órák is különlegesek voltak azon a héten, a témák kapcsolódtak a természethez, fákhoz, madarakhoz – emlékeztek vissza az első évfolyam pedagógusai. Mint mondták: rengeteg élménnyel gazdagodtak, öröm volt minden napjuk, és már most várják a 2. osztályos farsangi projekthetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.