Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Március 10. 10:24, péntek | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: mult-kor.hu

Több pénz jut idén mindenre Tamásiban

Több pénz jut idén mindenre Tamásiban

A testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a város 2017. évi költségvetésének tárgyalása volt, amelynek főösszege 2,5 milliárd forint.

– A korábbiakhoz képest ez egy alacsonyabb főösszeg, ennek oka, hogy az EU-s pályázatok esetében még nincs döntés – mondta el a teol.hu-nak Porga Ferenc polgármester. – Bízunk benne, hogy uniós források elnyerésével a mostaninál jóval nagyobb lesz, akár duplázódhat, triplázódhat az összeg.

A büdzséről elhangzott, hogy jól összeállított, tartható, végig vihető költségvetést fogadott el egyhangú szavazás után a testület.
– Az utóbbi néhány évben a helyi adóbevétel – különösen az iparűzési adó – folyamatosan növekedett, ez lehetővé tette, hogy az önkormányzati intézmények kiadásai a korábbiakhoz képest nagyobb ütemben növekedjenek – tette hozzá Porga Ferenc. – Több jut a könyvtárnak, a művelődési háznak, és természetesen a hivatal működésére és a város üzemeltetésére is. 2017-ben komolyabb összeget terveztünk a pályázatok előkészítő költségeire – a TOP-os kiírásokat alapul véve –, illetve a szükséges önrészre. Ezek a vállalások megközelítik a 250 millió forintot.

A város vezetője kiemelte, az előkészítő díjtételek – a támogatott beruházások esetében – realizálódnak majd a költségvetésben.
– A büdzsé biztosításában komoly fedezetet jelent, hogy általános tartalékként 4, céltartalékként pedig 30 millió forint került betervezésre – jegyezte meg a polgármester. – Néhány saját erős beruházással is számolunk. Szeretnénk folytatni a városközpont felújítását; a kommunális adó terhére elkezdtük a járdaépítési-felújítási programot, ezt is tovább csináljuk, erre 24 millió forintot különítettünk el – zárta Porga Ferenc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.