Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 13. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: TEOL

Tour de Hongrie: Tolna vármegyén is áthalad idén a mezőny

Tour de Hongrie: Tolna vármegyén is áthalad idén a mezőny

A május 12-i zárószakaszban Tolna vármegyén is keresztülhalad majd a mezőny, 25,5 kilométerrel a siófoki rajt után Iregszemcse, majd Tamási következik.

Karcagról indul, a fővárost is érinti és Pécsett zárul a magyar országúti kerékpáros körverseny. A május 12-i zárószakaszban Tolna vármegye nyugati részét is érinti a Tour de Hongrie mezőnye. A 45. Tour de Hongrie május 8-án a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal startol, majd a szintén mezőnyhajrát ígérő Tokaj-Kazincbarcika (162 km) etap következik. Az összetettről várhatóan döntő két szakasz közül az egyik a harmadik lesz, ekkor Kazincbarcikáról egy mátraházi körözést követően Kékestetőre tekernek fel a bringások (183 km). A negyedik etap a budapesti Hősök teréről induló 166 kilométeres táv vár a mezőnyre. Itt az enyhén emelkedő etyeki befutó teheti kiszámíthatatlanná a szökevények, a sprinterek és a hegyi menők számára egyaránt kedvező szakaszt. A 854 kilométer össztávú Tour de Hongrie zárószakaszán Siófoktól Pécsig 173 kilométert teljesítenek a kerékpárososok, a befutó a tavalyról jól ismert Bárány úti emelkedő tetején, a pécsi Állatkertnél lesz. Itt, vagyis a május 12-i zárószakaszban Tolna vármegyén is keresztülhalad majd a mezőny, 25,5 kilométerrel a siófoki rajt után Iregszemcse, majd Tamási következik, utóbbi településen a Kossuth Lajos téren lesz az első sprinthajrá. Ezt követően Nagykónyiba, majd Dombóvárra „térnek be” a kerekesek, ahol a Pannónia úton ismét részhajrá következik. A vármegyét Kaposszekcsőnél hagyja el a mezőny.

Címkék: Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.