Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 03. 14:14, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Továbbra is esőzésre kell számítanunk

Továbbra is esőzésre kell számítanunk

Tolna megyében jelenleg nincs érvényben figyelmeztető előrejelzés vagy riasztás, de továbbra is esőzésre kell számítanunk.

Az elmúlt hétvégén lehullott csapadék, és a Mecsekben hirtelen elolvadt hókészlet jelentősen megemelte a térség kis vízfolyásainak vízszintjeit. A vízszintemelkedések következtében Tolna és Baranya megyében is jelentős ár- és belvízi védekezési feladatok jelentkeztek.

A Baranya csatorna Baranya megye északi részének egyik fő vízgyűjtője, mely több kisebb vízfolyás vizét is befogadja. Egy csapadékos időjárás után a Baranya csatorna nemcsak Baranya, hanem Tolna megyében is gondot okoz, mind az árvízi- mind pedig a belvízi védekezés tekintetében. Mivel a Baranya csatornán nincs állandó vízmérce telepítve, ezért annak érdekében, hogy a vízszintváltozást nyomon tudja követni a két megye, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslatára a vízügy szakemberei Sásdon és Vásárosdombón egy-egy ideiglenes vízmércét helyeztek el. A polgárőrség és az illetékes vizi társulat folyamatosan mérte a Baranya csatorna vízszintváltozását, melyet minden esetben jelentett az igazgatóságnak. A két megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szoros együttműködésének köszönhetően a polgári védelmi és a műszaki szakterületek, a változásoknak megfelelően tudták tervezni a védekezési feladatokat. A Baranya megyében elhelyezett vízmércének köszönhetően percre pontos információval rendelkezett a két megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, és a folyamatos kommunikációnak köszönhetően a Tolna megyei Csikóstőttős településen jelentkező védekezési munkálatok tervezésének és megvalósításának tekintetében a szakemberek némi időelőnyhöz jutottak, ami a villámárvízi védekezésnél szinte az egyik legfontosabb tényező.

Vízállások 13:00

Bonyhád, Völgységi patak: apad
Dombóvár, Kapos: stagnál
Kurd, Kapos: kismértékű vízszintemelkedés
Tamási, Koppány patak: kismértékű vízszintemelkedés
Csikóstőttős, Baranya csatorna: apad
Csikóstőttős, Hábi csatorna: apad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!