Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 12. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Tamási Város honlapja, Fotó: wikimedia

Továbbra is kérhető a házhoz menő lomtalanítás Tamásiban

Továbbra is kérhető a házhoz menő lomtalanítás Tamásiban

A házhoz menő lomtalanítást kommunális hulladékszállítási napra, legalább egy héttel a tervezett időpontot megelőzően a Vertikál Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán kell kérni.

2023. évben jelentős változások következtek be e hulladékgazdálkodás területén, azonban kevesen tudják, hogy a házhoz menő lomtalanítás továbbra is igénybe vehető külön térítés nélkül évente egy alkalommal és maximum 1,5 m3 mennyiségi korláttal.

Az igénybevétel feltétele, hogy az igénylő magánszemély rendelkezzen kommunális hulladékszállításra vonatkozó szerződéssel és díjhátraléka ne legyen.

A házhoz menő lomtalanítást kommunális hulladékszállítási napra, legalább egy héttel a tervezett időpontot megelőzően a Vertikál Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán kell kérni.

Az ügyfélszolgálat a Polgármesteri Hivatal 21. számú irodájában, vagy a +36 22 576 070 telefonszámon érhető el munkaidőben.

A lomtalanítás körében a következő hulladéktípusok elszállítása valósulhat meg:

  • bútorok ( asztal, szék, szekrény, komód, stb.), egyéb fából készült tárgyak amelyek méretük miatt nem férnek el a hagyományos gyűjtőedényben,
  • szőnyegek, padlószőnyegek, matracok, ágyneműk, textilek, ruhaneműk, műanyagpadlók (linóleumok), kerti bútorok, műanyag medencék, műanyag játékok

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra az alábbiak:

  • zöldhulladékok, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék
  • építési hulladék, egyéb ipari hulladék, üveget tartalmazó nyílászáró, veszélyes elektromos és elektronikai hulladék (pl: TV készülék, hűtőgép…)
  • személygépkocsi-, kerékpár- és motor gumiabroncsok, autó- és gépalkatrészek
  • veszélyes hulladékok ( pl.: akkumulátor, festékdobozok, kátrány származékok, használt sütőolaj, zsiradék, gépjárműolaj ) állati tetem, fertőző és undort keltő anyagok
  • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék, szelektíven gyűjthető papír, műanyag és üveg hulladékok

A szállításhoz az ügyfélszolgálattal egyeztetett napon reggel 6 óráig kell a lomot kihelyezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.