Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. November 15. 09:08, kedd | Helyi
Forrás: pecsiujsag.hu

Új tagozattal bővül a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium

Új tagozattal bővül a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium

Dr. Udvardy György bejelentette: 2017 szeptemberétől a tamási Béri Balogh Ádám Gimnázium, Kollégium és Óvodában általános iskolai alsó tagozat indul.

Tamásiban, a Szent Balázs Óvodában, amelyet ez év szeptemberében vett át a Pécsi Egyházmegye, udvari játékokat adott át és áldott meg Udvardy György pécsi megyéspüspök november 11-én. A főpásztor hivatalosan bejelentette, hogy 2017 szeptemberétől a Tamási Béri Balogh Ádám Gimnázium, Kollégium és Óvodában általános iskolai alsó tagozat indul.

Szeptember 19-én Udvardy György pécsi megyéspüspök ünnepélyes keretek között megnyitotta a nevelési évet a Tamási Szent Balázs Óvodában. Az óvoda szeptember elsején indult, a Tamásiban egy éve egyházi fenntartásban működő gimnázium tagóvodájaként, két csoporttal és 43 gyermekkel. Az intézményben új távlatot kívánnak nyitni, hiszen hosszú előkészítő munka eredménye az, hogy a városban óvodai keretek között is lehetővé vált a katolikus nevelési értékek továbbadása.

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégium 2015-ben került a Pécsi Egyházmegye fenntartásába. Az intézmény működtetését a püspökség a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól vette át. Udvardy György pécsi megyéspüspök mindenekelőtt a szülőknek hálás, hiszen ők a legnagyobb kincseiket, a gyermekeiket bízták az intézményre.

A Pécsi Egyházmegyében azt szeretnék, hogy elérhető távolságban minden gyermek választhasson egyházmegyei iskolát. A fenntartó abban bízik, hogy a diákok a vallásos nevelés során kapott értékeket az iskolán és óvodán kívüli közösségekben is továbbadják majd. A nagy múltú Tolna megyei középiskolában az idegen nyelvi és az informatikai képzés a legfontosabb, de a tanulók erkölcsi nevelésére is kiemelt figyelmet fordítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.