Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Június 28. 08:54, hétfő | Helyi

Újra felbukkantak az unokázós csalók Tolna megyében

Újra felbukkantak az unokázós csalók Tolna megyében

Az elmúlt napokban egy Iregszemcsén és egy Tamásiban élő asszonyt is be akartak csapni hozzátartozójukra hivatkozva az átverésre szakosodott banda tagjai.

Az ismeretlen elkövetők 2021. június 22-én vezetékes és mobiltelefonon is felhívtak egy 79 éves iregszemcsei asszonyt, hogy unokája balesetet okozott. A telefonáló azt mondta a nőnek, hogy ő a balesetet elszenvedett fél, és megegyezett rokonával, ha fizet másfél millió forintot, akkor nem tesz feljelentést a rendőrségen. A férfi, hogy még hihetőbbé tegye az általa elmondottakat, átadta egy másik személynek is a telefont, aki az idős nő unokájának adta ki magát. Elmondták neki, hogy egy megadott bankszámlaszámra utaljon át annyi összeget, amennyi készpénze otthon van, de megsérült rokonát egy ideig ne keresse. Az asszony a kapott instrukciók betartásával átutalta a pénzt, de még időben felhívta valódi unokáját, aki elmondta neki, hogy semmi baja nincsen. Az elküldött pénzt végül a szolgáltatótól visszakapta. Ugyanezen a napon egy 61 éves Tamásiban élő nőt is felhívtak egy hasonló kitalált történettel, de ebben az esetben az asszony fiára hivatkoztak, hogy pénzt csaljanak ki tőle. A nő elutalta a csalók által kért összeget, de még időben hívta fiát, aki tájékoztatta, hogy nem szenvedett balesetet. Az asszonynak szerencséje volt, mert rossz névre küldte el a pénzt, ezért a szolgáltató csak a feladás díját vonta le tőle. A feljelentések alapján a Tamási Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.