Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 27. 10:44, kedd | Kék hírek
Forrás: pannonmedia

Újra ölt a jég – 11 dealer őrizetben

Újra ölt a jég – 11 dealer őrizetben

Újabb áldozatot követelt a gyilkos drog – Gergő túlélte Bea belehalt a mámorba.

Augusztus 18-án újabb fiatal halt meg Fejér megyében, ez úttal Székesfehérváron. A Blikk szerint a 25 éves lány és barátja házibuliban drogoztak, a 26 éves Gergely elájult, magas lázzal kórházba vitték. Bea életét már nem tudták megmenteni. A tünetek megegyeznek a korábbi esetekkel. Feltételezhetően ismét az úgynevezett Ice, vagy jégkristály névre keresztelt új drog gyilkolt. Eddig négy áldozatot követelt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a múlt héten közölte, hogy újabb fiatal halt meg a megyében vélhetően kábítószer miatt. A Blikk megtalálta az áldozatot. A huszonéves fiatalok állítólag egy lakásban buliztak, amikor előkerültek a porok és tabletták. “Soha de soha nem foglak elfelejteni! Örökre szeretni foglak akárki akármit mond te vagy és te voltál a mindenem …te érted a csillagokat az életemet is!!!! még most sem hiszem, hogy nem vagy mellettem! Veled akarok lenni!!!! Nem bírom …miért vagy ilyen önfejű!!! szeretlek!!! nyugodj békében!!!! örökre szeretlek!!!!” – írja egy közösségi portálon üzenő falára T. Gergely a történtek másnapján.

Kábítószer miatt négy fiatal halt meg az elmúlt hónapokban, közülük hárman Fejér megyében. A drog amit bevettek eddig ismeretnek volt Magyarországon, a rendőrség korábbi közleménye szerint a para-metil-4-metilaminorex vegyületet Hollandiából hozták hazánkba. A halál előtti tünetek a legerősebb patkányméreg okozta mérgezéshez hasonlatosak: magas láz, majd intenzív vérzés. Mindez alig néhány percig tart, majd bekövetkezik a halál. A kutatók még vizsgálják, hogy az Ice önmagában is okozhat e halált, vagy más drogokkal együtt végzetes a hatása.

Metanfetaminok különböző formákban

Az első áldozat egy 18 éves székesfehérvári fiú volt. A játszótéren esett össze, majd orrából, szeméből, füléből vérezni kezdett. Másnap saját otthonában, Csákváron halt meg egy fiatal sportoló. Budapesten egy 23 éves rendszeres kábítószer élvező lányt ölt mg az új dizájner drog. Most pedig itt az újabb áldozat. A 25 éves Bea.

A legutóbbi haláleset kapcsán indult nyomozásban eddig 11 főt vettek őrizetbe a székesfehérvári rendőrök. Kábítószer-kereskedelemmel V. Gábort, V. Róbertet, K. Zsoltot és V. Róbertet gyanúsítottuk meg. Rajtuk kívül augusztus 21-én elfogtunk egy 25 és egy 27 éves férfit is, akiket szintén kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hallgattunk ki gyanúsítottként – közölte a sajtószolgálat. A házkutatás során a lakásban „Y” lenyomatú tablettákat, valamint fehér port foglaltak le. A tablettákról az előzetes szakvélemény megállapította, hogy ecstasyt is tartalmaz, azonban hogy milyen összetételű a rejtélyes fehér por, azt még nem tudják. A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja azt, hogy a jelenlegi és a korábbi halálesetek között van-e összefüggés.

A fiatalok divatból keresik az új szereket. Amikor kijön egy módosított kábítószer, elkeresztelik, és rögtön piacra dobják. Így még azt is megússzák, hogy felelősségre vonják őket, hiszen idő, amíg ezek felkerülnek a tiltólistára – mondta a Blikknek dr. Zacher Gábor, aki hozzátette: a dílereket nem érdekli a drogok összetétele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.