Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Május 24. 08:52, szerda | Helyi
Forrás: teol.hu

Újraalkották Tamásit

Újraalkották Tamásit

Würtz Ádám grafikusművészre emlékezve kreatív, előremutató megoldásokat vártak a szervezők, amelyben persze benne lehetett a hely múltja, jelene, jövője is.

Alkosd újra! – ezzel a címmel hirdetett rajzpályázatot a Tamási Alapfokú Művészeti Iskola. A Würtz Ádám emlékére szervezett képzőművészeti versenyre pályázók feladata az volt, hogy újragondolják Tamásiról azt, ami eddig volt a fejükben. Kreatív, előremutató megoldásokat vártak a szervezők, amelyben persze benne lehetett a hely múltja, jelene, jövője is. Az első forduló nyerteseit és a felkészítő tanárokat május 12-én 9 órára várták a Würtz Iskolába, ahol a nap folyamán a többi tanulóval együtt elkészíthették alkotásaikat. Pécsről, Tamásiból, Bonyhádról, Kölesdről, Belecskáról, Simontornyáról, Iregszemcséről, Nagykónyiból és Kocsoláról is érkeztek munkák.

Míg 2016-ban – az egész nap kitartóan fújó széllel dacolva – szabadban alkottak a diákok, most tanteremben készültek a művész stílusa által is ihletett képzőművészeti kreációk, illetve az előzetes pályamunkák során a gyerekek a lakóhelyükön található jellegzetes motívumokat is megjelenítették képeiken. Annak ellenére, hogy a rendezvény eredményhirdetésén helyezéseket is osztottak, a programnak minden tanuló nyertese volt, hiszen az alkotómunka öröme felejthetetlen élményt nyújtott minden résztvevő számára.

Díjazottak: 2–4. osztály: 1. Kőváry-Szőts Jónás (Tamási). 5–6. osztály: 1. Szabó Klaudia (Tamási). 7–8. osztály: 1. Tóth Réka (Tamási). Különdíjasok, 2–4. osztály: János Nóra (Tamási). 5–6. osztály: Balassa Patrik (Simontornya). 7–8. osztály: Károlyi Dávid (Kocsola).

A Stircz papírbolt különdíját Fábián Kitti (Bonyhád) és Tóth Petra kapta, az Amon Ré könyvesbolt ajándékát Sigray Karola (Bonyhád), Somogyi Izabella (Pécs), Fehér Barna (Tamási) és Kiss Dóra Laura (Bonyhád) vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.