Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 11. 12:50, csütörtök | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Vadállatként nevelte két gyerekét egy ukrán család

Vadállatként nevelte két gyerekét egy ukrán család

Sem beszélni, sem járni nem tudnak...

A hatóságok mentették meg azt a két liovi gyereket, akiket állatként neveltek szüleik, sem beszélni, sem járni nem tudnak.

A 12 és 4 éves gyerekek egy igazi horrorisztikus helyen, a külvilágtól elzárva, egy mocskos szobában éltek, ahonnan szüleik nem engedték ki őket, és nem is törődtek velük. Amikor a hatóságok megtalálták őket, a gyerekek sem járni, sem beszélni, sem maguktól étkezni nem tudtak.

A 12 éves Lubomir és a 4 éves Yurii számára a világot egy szeméttel, és porral teli szoba jelentette, két mocskos matraccal a földön, valamint egy rozsdás kagyló és egy gázkályha. A szomszéd szerint a gyerekek apja felszólította őt, hogy ne foglalkozzon a család dolgaival, valamint meg is fenyegette, hogy lelövi fegyverével.

A gyerekek anyja soha nem jött ki a házból, és látogatókat sem engedett be. A szomszédok arról számoltak be, hogy egy kórház orvosainak segítségét kérték, hogy avatkozzanak be, de semmi sem történt. A történet akkor kapott nagy nyilvánosságot, mikor egy nap a ház ajtaján ügyészek kopogtattak, akik meg akarták tudni, miért nem járnak iskolába a gyerekek.

Nazar Stepanchak, a liovi ügyészség képviselője szerint az évek során a gyerekek semmilyen orvosi ellátásban nem részesültek. „Nem tudnak beszélni, járni, csak kúszni próbáltak. Egyedül enni sem képesek, nekünk kell etetnünk őket” – számolt be Dmytro Kvit, a liovi gyerekkórház orvosa.

A rendőrök megtudták, a gyerekek apjának alkoholproblémái vannak, de a szülőknek van jövedelmük, így a szegénység nem lehetett a kegyetlen bánásmód oka. Nazar Stepanchak szerint az anyának kereskedelmi egyetemi végzettsége van, az apa a piacon árul.

A két kisfiú jelenleg a liovi gyerekkórházban van, ahol bőrbetegségek és tetvesedés miatt kezelik őket. A testvérpár mindaddig biztosan állami gondozásban marad, amíg a bíróság döntést hozz arról, hogy a szülők nevelhetik-e tovább gyerekeiket.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.