Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Május 23. 07:10, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy volt rendőr és két társa ellen

Vádat emeltek egy volt rendőr és két társa ellen

Vádat emelt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy volt rendőrtiszt és két magánnyomozó ellen, mert utóbbiak nyilvántartási adatokat kértek és kaptak a rendőrtől

- tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-t. Keresztes Imre főügyész azt írta: a magánnyomozók rendszeres kapcsolatot tartottak fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda állományában szolgálatot teljesítő rendőrtiszttel, és arra kérték, hogy a tevékenységükhöz szükséges adatokat kérdezze le a nyilvántartási rendszerekből.

A magánnyomozók a rendőr segítségével érvényes jogalap nélkül, soron kívül jutottak hozzá személyi, lakcím- és gépkocsiadatokhoz, - amelyekről tájékoztatták megbízóikat -, anélkül, hogy a lekérésért szolgáltatási díjat fizettek volna. A jogellenesen megszerzett adatok felhasználásával mintegy száz megbízást teljesítettek, amelyekkel több mint 5,6 millió forintot kerestek - tette hozzá.

A volt rendőr beismerő vallomást tett, egyik társa részben elismerte a bűncselekmények elkövetését, a harmadik vádlott azonban megtagadta a vallomástételt. A vádlottak szabadlábon védekeznek.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat ellenük a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál. Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a bűncselekmények elkövetését, akkor a volt rendőrt egy év, társait nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítéljék (a próbaidő mindannyiuk esetében két év legyen), és a két magánnyomozóra emellett egyenként 3,315 millió forint pénzbüntetést is kiszabjon a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.