Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Május 25. 15:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Tamási Tankerületi Központ

Válogatás a Tamási Tankerület Tamási járási köznevelési intézményeinek három havi versenyeredményeiből

Válogatás a Tamási Tankerület Tamási járási köznevelési intézményeinek három havi versenyeredményeiből

A tankerület tizennyolc intézményének összesen 53 feladatellátási helyéről kértük és kaptuk a 2017. februártól áprilisig elért tanulmányi, kulturális és sporteredményeket.

Az ezret is meghaladó eredményből mi csak válogatni tudtunk azon szempont alapján, hogy lehetőség szerint minden intézményünkből adjunk hírt kimagasló teljesítményről, ezek közt szerepeljen tantárgyi, művészeti és sport eredmény is (utóbbiak közt diákolimpiákkal) és szerepeljen megyei és országos eredmény is. A májusi eredményekről a későbbiekben készítünk válogatást. Aki többet szeretne tudni a versenyeredményekről, ajánljuk figyelmébe mind a kisebb, mind a nagyobb intézmények honlapját!

A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium székhelyintézményének IV. korcsoportos fiú kézilabda csapata bejutott a megyei döntőbe.

Az intézmény Gyönki Tagiskolájának tanulója, Szűcs Sándor (8. osztályos) nyerte meg a József Attila Szavalóverseny megyei döntőjét, felkészítő tanára Berta Martina volt. A FODISZ megyei versenyén Nagyné Molnár Erzsébet és Kovacsik Gábor tanítványai az öt 3. és három 2. hely mellett hét első helyet szereztek: Élő Nóra (7. osztály) négy számban és Varga Krisztina (6. osztály) három számban. Kiss Zétény (6. osztály) és Kótai Benedek (7. osztály) az Országos nemzetiségi német versenyen csoportos 7. helyen végeztek, felkészítő tanáruk Szűcs Rozália volt.

Az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola diákjai 5 elsőséget szereztek a Tolna Megyei Egyéni Sakk Diákolimpián. Sipos Kristóf (7. a) a Tudásbajnokság angol nyelvi megyei versenyén első lett, felkészítő tanára Gábor Anita volt. A Sakk Országos Diákolimpián csapatban a lányok (Tóth Viktória – 5. a, Bati Zsóka és Csap Kata – 3. a) 15. helyen, a fiúk (Erdélyi Borisz és Kovács Bence – 4. a, Vecsei Benedek – 4. b, Buckó Ábel – 1. a) 26. helyen végeztek. Egyéniben Erdélyi Borisz 16., Tóth Viktória 18., Frank Marcell (6. b) 23. és Buckó Ábel 24. helyen végzett, mindannyiuk edzője Lódi László.

A Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lány (felkészítő Lanczki Andrea) és fiú (felkészítő Szabó-Bakos Béla) kézilabda csapata is és a kötélugró csapat (felkészítő Juhász Dénes) is megnyerte a megyei diákolimpiát. A Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei 1. helyezettje az 5. d osztályos Miksa Róbert lett, felkészítő tanára Juhász Dénesné, s mivel a megyei döntő legeredményesebb iskolája a „Würtz” lett, ezért az intézmény őrizheti egy évig a verseny vándorkupáját (képünkön). Horváth Nikolett (8. a) a regionális Dombó Pál Tanulmányi Versenyen matematikából 7. helyen végzett, felkészítő tanára Fülöpné Veress Mária volt. Miksa Róbert (5. d) a Zrínyi Ilona Matematika Verseny országos döntőjében 68. lett, felkészítő tanára Juhász Dénesné volt.

Az intézmény Regölyi Tagiskolájának két tanulója: Józsa Nárcisz és Guld Zsuzsanna Lara (4. osztály) a levelezős Országos Honismereti Versenyen országos 1. helyen végzett, felkészítő pedagógusuk Pintérné Kusmiczki Anna Piroska volt.

A Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak eredményei közül egy csapat és hét egyéni siker emelhető ki. A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos döntőjében a Vonya Teodóra (11. g osztály) és a Kovács Eszter, Menyhárt Ildikó, Sári Diána (12. g osztályosok) alkotta csapat az országos döntőben 8. lett, felkészítő tanáruk Szabadi István volt. Ugyancsak ő volt a felkészítője Zsiga Zsoltnak is (12. g), aki a Mezei Futó Diákolimpia országos döntőjén 72. lett. Géringer Ádám (12. g) az Országos Közlekedési Verseny megyei 1. helye után országos 17. lett, felkészítő tanára Enesei József. Szendrei Liliána (7. osztály) a Kötélugró Diákolimpia megyei 1. helye után országos 9. lett, ugyanezen verseny megyei fordulóját nyerte meg Gereny Barbara (4. osztály), edzőjük Szépné Winecker Bernadett. Szabó Róbert (10. g) a Kortalan Magyar Népdal és Nóta Verseny országos döntőjében első helyen végzett, felkészítő tanára Doffkayné Kalász Andrea volt.

Mindannyiuknak: tanulóknak és felkészítőknek egyaránt gratulálunk Csike Tamás tankerületi igazgató nevében is!

Tamási Tankerületi Központ

Címkék: iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.