Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Július 19. 09:53, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Visszafelé sült el a puska...

Visszafelé sült el a puska...

A tamási nyomozók helyszíni szemle során bukkantak egy fegyverarzenálra Értényben, a feljelentőből így lett gyanúsított.

Egy hosszabb ideje Magyarországon élő, 82 éves német férfi tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen 2022. július 15-én. A férfi elmondta, tudomására jutott, hogy a devizaszámlájáról eltűnt 3 millió forint. Az idős férfi azt is sérelmezte, hogy egy ismeretlen többször is korlátozta őt a szabad mozgásban, mert az utcai kiskaput lánccal, lakattal zárta be, amihez neki nem adott kulcsot.

Az ügyben a kollégák széleskörű adatgyűjtést végeztek, szemlét tartottak az értényi ingatlanban, ahol a lakás céljára is szolgáló garázsban nagy mennyiségű lőszert és különböző fegyvereket találtak.

A tulajdonos elszámoltatása során elismerte, hogy csak egy részükre rendelkezik engedéllyel. Az összesen 26 fegyvert, vagy annak utánzatát és 1128 darab különböző lőszert a zsaruk lefoglalták, melyekről szakértői vélemény készül. A gyűjtögető férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az egykori katona beismerte, hogy a külföldön megszerzett és onnan behozott fegyverek tartására nem kért és nem kapott engedélyt.

A férfi ellen a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult eljárás lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!