Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Május 22. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: haon.hu

Vonzó az ingyennet

Vonzó az ingyennet

Tamásiban a Kossuth téren, a Túrmezei Erzsébet rendezvénytéren és a termálfürdő területén biztosított az ingyenes wifi.

A nagyobb távközlési cégek mellett már az önkormányzatok is egyre több forrást biztosítanak ingyenes közwifi-szolgáltatásokra – olvasható a teol.hu-n. A séta közbeni mobiltelefon-nyomkodás több európai országban annyira elterjedt és elfogadott, hogy valahol – a biciklisáv mintájára – külön sávot alakítottak ki nekik. Egyre többen akarnak online lenni, és virtuálisan élni az életüket. Itthon is több helyen működik ingyenes wifiszolgáltatás, akad azonban még tennivaló e téren, főként a kisebb településeken. Az ingyenes wifiszolgáltatások 2005 után jelentek meg először, jellemzően a magánszférában. A 2010-es években a nagy távközlési szolgáltatók is elérhetővé tettek ilyen típusú szolgáltatásokat, elsősorban előfizetőik számára. A már működő hotspotok mellett a Digitális Jólét Program megvalósítása során szélessávú, ingyenes wifiszolgáltatást terveznek minden magyar településen legalább egy középületben, illetve egy közterületen, továbbá valamennyi oktatási intézményben, a nagyobb látogatottságú könyvtárakban és a gyermekvédelmi intézményekben. Leggyakoribbak egyébként a vendéglátóhelyek, bevásárlóközpontok és egyéb szolgáltató helyeken elérhető hotspotok. – Tamásiban a Kossuth téren, a Túrmezei Erzsébet rendezvénytéren és a termálfürdő területén biztosított az ingyenes wifi. A város vezetése nem ezt tekinti elsődleges prioritásnak, inkább a személyes kommunikációt szeretnénk erősíteni a településen – tájékoztatott Cseke István, a polgármesteri hivatal médiareferense. – Természetesen nem szeretnénk szembe menni a digitalizált modern korral, de inkább annak örülnénk, ha a város lakói személyesen találkoznának, és minél többet beszélgetnének – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!